Klassisk och modern samhällsteori (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sten Andersson
Originaltitel
Klassisk og moderne samfundsteori
Dimensioner
240 x 170 x 37 mm
Vikt
1130 g
SAB
Oa:d
ISBN
9789144046426
Klassisk och modern samhällsteori (häftad)

Klassisk och modern samhällsteori

(4 röster)
Häftad, Svenska, 2007-04-01
587
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Klassisk och modern samhällsteori är en bred introduktion till de olika samhällsteoretiska traditionerna och deras grundbegrepp. Tyngdpunkten ligger på de samhällsteorier som utvecklats från och med nationalstatens konsolidering och industrialismens och kapitalismens genombrott - med utgångspunkt i klassiska tänkare som Karl Marx, Herbert Spencer, Émile Durkheim, Max Weber och Georg Simmel - och fram till i dag, då sociologiska tänkare som bland andra Jürgen Habermas, Pierre Bourdieu, Niklas Luhmann och Anthony Giddens präglar utvecklingen.

I boken presenteras och analyseras de enskilda teoriernas bakgrund och centrala idéer. Varje kapitel innehåller dessutom korta biografier om teoriernas grundare samt en översikt av nyckelbegrepp och definitioner. En mycket utförlig litteraturlista, som innehåller både originalverk, svenska översättningar och sekundärlitteratur, kompletteras med ett omfattande register vilket gör att boken lämpar sig som uppslagsverk och redskap för litteratursökning.
Boken är skriven av svenska, norska och danska sociologer, med undantag av ett kapitel som är författat av en engelsk sociolog. Denna tredje upplaga är kraftigt utvidgad, reviderad och uppdaterad, med många nyskrivna kapitel och nytillkomna författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klassisk och modern samhällsteori
  2. +
  3. Socialpsykologi för socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialpsykologi för socialt arbete av Sam Larsson, Peter Sohlberg (häftad).

Köp båda 2 för 980 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna