Frågor, fält och filter . kriminologisk metodbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Roxell, Lena (förf.) / Hofer, Hanns von (förf.) / Boréus, Kristina (förf.) / Granström, Görel (förf.) / Hörnqvist, Magnus (förf.) / Sandberg, Bo (förf.) / Roxell, Lena (red.) / Tiby, Eva (red.)
Dimensioner
230 x 160 x 18 mm
Vikt
440 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144047034
Frågor, fält och filter . kriminologisk metodbok (häftad)

Frågor, fält och filter . kriminologisk metodbok

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2005-12-01
453
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frågor, fält och filter . kriminologisk metodbok Kan levereras innan julafton
I denna bok delar både nya och etablerade forskare inom kriminologi med sig av sina erfarenheter och tankar om metodval. Bokens röda tråd är frågan om vilken eller vilka metoder som passar till vilken forskningsfråga eller fält. Till det kopplas även frågan om avstånd, det vill säga det filter som finns mellan forskaren och det som ska undersökas. En viktig och återkommande tes i boken är det faktum att samma forskningsfråga ger olika resultat när man använder sig av olika metoder. Utgångspunkten måste därför vara att det är frågan som styr metodvalet, och inte tvärtom. Läsaren får ta del av flera exempel från många olika metodanvändningar, liksom kombinationerna av dem. Grundtemat är forskning inom kriminologi, ett ämne med rötter både i juridik och sociologi, men texterna i boken berör även ämnen som etnologi, socialantropologi, stats- och genusvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frågor, fält och filter . kriminologisk metodbok
  2. +
  3. Introduktion till samhällsvetenskaplig metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till samhällsvetenskaplig metod av Asbjørn Johannessen, Per Arne Tufte, Line Christoffersen (häftad).

Köp båda 2 för 1041 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

I denna bok delar både nya och etablerade forskare inom kriminologi med sig av sina erfarenheter och tankar om metodval. Bokens röda tråd är frågan om vilken eller vilka metoder som passar till vilken forskningsfråga eller fält. Till det kopplas även frågan om avstånd, det vill säga det filter som finns mellan forskaren och det som ska undersökas.

En viktig och återkommande tes i boken är det faktum att samma forskningsfråga ger olika resultat när man använder sig av olika metoder. Utgångspunkten måste därför vara att det är frågan som styr metodvalet, och inte tvärtom.

Läsaren får ta del av flera exempel från många olika metodanvändningar, liksom kombinationerna av dem. Grundtemat är forskning inom kriminologi, ett ämne med rötter både i juridik och sociologi, men texterna i boken berör även ämnen som etnologi, socialantropologi, stats- och genusvetenskap.