Det tidiga språkbadet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2009-02-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
415 g
SAB
F:dofa
ISBN
9789144048024
Det tidiga språkbadet (häftad)

Det tidiga språkbadet

(4 röster)
Häftad Svenska, 2009-02-11
377
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur erövrar barn i samspel med sin omgivning sina språk och sin förståelse för skriftspråkets funktioner? Den här boken betonar betydelsen av att barn från första levnadsdagen får en rik och varierad språklig stimulans i lustfyllda sammanhang. Under de första levnadsåren läggs grunden för barnets kommunikativa kompetens. Kroppsspråk, känslospråk, talspråk och bildspråk skapar en gemensam kommunikationsbas som utvecklar barnets literacyförmågor.
Det finns ett starkt samband mellan skolframgång och barns språkliga kompetenser. Därför är det nödvändigt att förskolan ger alla barn optimala möjligheter att utveckla sina kommunikativa förmågor och skapar intresse och förståelse för skriftspråkets funktioner.
Med inspiration från Reggio Emilia och Nya Zeeland argumenterar Rigmor Lindö för en upplevelsepedagogik som uppmuntrar barnen till att förankra språket i egna erfarenheter.
Det tidiga språkbadet vänder sig främst till blivande och verksamma förskollärare, men erbjuder också värdefull läsning för alla dem som på olika sätt arbetar med barn i åldrarna 0-7 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det tidiga språkbadet
 2. +
 3. Språkglädje : språklekar i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkglädje : språklekar i förskola och skola av Ann-Katrin Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rigmor Lindö

 • Den meningsfulla språkväven : om textsamtalets och den gemensamma litteraturläsningens möjligheter

  Rigmor Lindö

  Hur planeras och genomförs en undervisning som stimulerar alla barn att utvecklas till reflekterande läsare och skribenter? Den här boken lyfter fram litteraturens och textsamtalets möjligheter att både spegla barnens erfarenheter och vara språngb...

 • Farfar, läs för mig!

  Rigmor Lindö, Lars Lindö

  Boken Farfar läs för mig vänder sig till unga föräldrar, far-och morföräldrar men även till förskolepedagoger och andra som har nära kontakter med små barn. För att utveckla ett rikt språk behöver barn bl.a. dagliga sångstunder, högläsning, berätt...