Klimat och väder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
540 g
SAB
Ubaj
ISBN
9789144048499
Klimat och väder (häftad)

Klimat och väder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-05-01
448

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Frågor om klimat och väder engagerar oss människor mer än någonsin tidigare. "Vad blir det för väder imorgon?" är kanske den vanligaste frågan vi ställer oss. Men med alla möjligheter att resa över hela jorden och i takt med att vårt samhälle blir allt mer globaliserat, är det lika relevant att undra hur vädret och klimatet ser ut på andra platser av jorden. Farhågor kring en möjlig global klimatförändring, gör att vi nu även undrar: Hur ser vädret ut om femtio år? Detta är en ny fråga som människan kanske aldrig ställt tidigare. Klimat och väder har blivit ämnen som behandlas vid allt fler högskoleutbildningar, och är dessutom viktiga ämnen på grundskola och gymnasium. Boken Klimat och väder förklarar de olika meteorologiska processerna. I boken beskrivs olika karaktäristiska vädersituationer som finns över jorden och de klimattyper som dessa ger upphov till. Boken baseras till stor del på textboken Klimatologi och meteorologi, av samma författare och utgiven på Studentlitteratur. Innehållet i denna nya bok har dock anpassats för att också nå en vidare läsekrets, som inte har en naturvetenskaplig bakgrund. Boken vänder sig till dig som har ett allmänt intresse för väder och klimat och vill få en bättre förståelse av dessa förhållanden. En viktig målgrupp är studenter vid de utbildningar inom universitet och högskola där väder och klimat behandlas, men där det inte är ett huvudämne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klimat och väder
 2. +
 3. Geologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geologi av Jan Lundqvist (häftad).

Köp båda 2 för 876 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klimat och väder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra genomgång av meteorologi och klimat
  Biologistudent, 25 februari 2020

  En kortfattad, informationstät genomgång av meteorologi och klimat. Välgjorda sammanfattningar, logiska kapitelindelningar, praktiskt format!

  Jag har boken som kursbok och tycker att den är ett bra läromedel men jag skulle också kunnat läsa den för nöjes skull.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna