Relationer som hjälper (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Inger Lindelöf
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Do
ISBN
9789144048628
Relationer som hjälper (häftad)

Relationer som hjälper

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2008-05-01
333
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur hjälper man personer med svåra psykiska problem? När man frågar dem själva får man delvis andra svar än om man frågar experter inom den medicinska vetenskapen. Patienterna/brukarna har oftast upplevt en vardag med plågsamma röster, ångest, modlöshet, kaos, ekonomiska problem, isolering och ensamhet.
I Relationer som hjälper får läsaren ta del av deras egna upplevelser av vägen till återhämtning, och får veta vad som var viktigt för dem under denna process. Vissa gemensamma faktorer framkommer, t.ex. att individen ofta vet vad hon eller han behöver och vill ha inflytande över de insatser som görs. Det är också vanligt att man på egen hand hittar sätt att hantera sin situation, kanske med hjälp av personer i omgivningen.
Boken inbjuder till reflektion över hur individens erfarenhetskunskap kan användas - tillsammans med experternas kunskap och erfarenheter - inom kunskaps- och organisationsutvecklingen av en evidensbaserad psykiatri och socialtjänst.
Relationer som hjälper vänder sig till personal inom sjukvård och socialtjänst samt till studenter inom grund- och vidareutbildning. Boken är också av intresse för människor som lever med psykiska problem, och för deras anhöriga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationer som hjälper
  2. +
  3. Med normglasögon i behandlarrollen - Utforskande i gränslandet mellan normer, makt och psykisk hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med normglasögon i behandlarrollen - Utforskand... av Lina Bodestad (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Relationer som hjälper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Min kommentar till boken
    Magnus Olsson, 10 december 2018

    Superbra bok då den ger röst åt människor som lever med psykisk ohälsa och vad som har hjälp funkat för dem. Jag gör nu praktik/VFU på en psykiatrisk avdelning och har mycket hjälp förståelse för att möta bipolära, schizofrena och psykotiska människor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna