Forskares frihet - Om makt och moral (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med Adobe-kryptering (0.9 MB)
Om Adobe-kryptering
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2009-01-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
ISBN
9789144049786
Forskares frihet - Om makt och moral (e-bok)

Forskares frihet - Om makt och moral E-bok

E-bok (PDF - DRM), Svenska, 2009-01-13
161
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Att forskning bör bedrivas med frihet under ansvar är idag närmast en klyscha. När Sveriges statsminister i sin regeringsförklaring säger att "forskningens frihet garanteras", vad menar han då egentligen? Vem är det som har frihet, och vad består friheten i? Denna bok vänder och vrider på begreppet forskningens frihet och belyser vilka problem som kan finnas i sammanhanget. Boken diskuterar vilka värden som främjas eller hotas och vilka intressenter som vinner eller förlorar på frihet inom forskningen. Den granskar hur den enskilda forskarens frihet förhåller sig inte bara till det omgivande samhället utan också till grupper och kollektiv inom forskarsamhället självt.

Boken är avsedd för forskare, studenter, politiker, journalister och andra som är intresserade av vetenskapen och dess villkor - dess frihet, makt och moral.

"Det är en text fylld av välgrundade undringar, utmanande frågor och öppnande perspektiv, en text som borde vara självklar för alla som är intresserade av vetenskapen, vetenskapandet och dess villkor."

Bosse Forsén, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Forsman