Dysfagi : utredning och behandling vid sväljningssvårigheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2009-06-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 177 x 13 mm
Vikt
526 g
SAB
Vej
ISBN
9789144053646

Dysfagi : utredning och behandling vid sväljningssvårigheter

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-06-30
396
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sväljningssvårigheter är vanliga vid en lång rad olika sjukdomstillstånd. De kan medföra risk för allvarliga medicinska komplikationer och påtagligt försämrad livskvalitet. Denna bok presenterar aktuella kunskaper om hur man utreder, förebygger och behandlar orofaryngeala sväljningsproblem. Metoder för screeening, kliniska bedsidebedömningar och det praktiska omhändertagandet av patienter med dysfagi presenteras. Särskild fokus har lagts på kvalificerad utredning och ickeinvasiv intervention baserad på endoskopi (FUS) och röntgen (FRAS). Boken beskriver olika behandlingsalternativ utifrån ett tvärdisciplinärt perspektiv. Boken vänder sig både till studerande på grundutbildningen för läkare, logopeder, dietister, sjuksköterskor med flera, och till yrkesverksamma kliniker som träffar patienter med sväljningsproblem. Syftet är att ge en klinisk och praktisk introduktion till ämnet normal och avvikande sväljningsfunktion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dysfagi : utredning och behandling vid sväljningssvårigheter
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dysfagi : utredning och behandling vid sväljningssvårigheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra kursbok!

    Intressant och lärorik bok om dysfagins olika typer, intervention och symtom. Lätläst också. Rekommenderar starkt för alla blivande logopedstudenter där ute!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Svensson