Kravhantering för IT-system (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2008-10-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 157 x 17 mm
Vikt
500 g
SAB
Bv
ISBN
9789144054100
Kravhantering för IT-system (häftad)

Kravhantering för IT-system

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2008-10-10
565
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Brister i kraven är den största felkällan vid utvecklingen av IT-system. Den här boken lär på ett praktiskt sätt ut det du behöver veta för att kunna arbeta med kravhantering på ett strukturerat sätt. Du lär dig många användbara tekniker som utgör grunden i kravhanterarens verktygslåda. Bokens röda tråd är kravhanteringsprocessen från insamling till prioritering, dokumentation, kvalitetssäkring och förvaltning. Den är fylld med praktiska exempel, checklistor och fallstudier som belyser både lyckad och mindre lyckad användning av kravhantering. Till boken hör exempeldokumentation och mallar som du kan börjra använda direkt. I slutet av boken ges en introduktion till de tester som krävs för att kontrollera att kraven är uppfyllda. Den nya, andra upplagan innehåller fler tekniker för insamling och dokumentationen av krav jämfört med första upplagan.kvalitetsstyrning, kvalitet, kvalitetsteknikTest och kvalitetssäkring av IT-system.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kravhantering för IT-system
 2. +
 3. Databasteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Databasteknik av Thomas Padron-Mccarthy, Tore Risch (inbunden).

Köp båda 2 för 1165 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kravhantering för IT-system. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok om större kravhantering, nämner dock ingenting...
  Olle Qvarnström, 27 juni 2013

  Bra bok om större kravhantering, nämner dock ingenting om agila modeller och kravhantering för existerande IT-system. Om man ska köpa ett nytt system kanske man vill läsa den här, om man har någonting som man ska vidareutveckla så är man fel ute.

 2. Tydlig, handfast och användbar. Fångar de viktigaste...
  Stefan Boberg, 28 maj 2013

  Tydlig, handfast och användbar. Fångar de viktigaste områdena inom kravhantering och innehåller bra, konkreta exempel. Ett extra plus för repetitionsfrågorna efter varje kapitel.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Eriksson