Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2009-01-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 156 x 15 mm
Vikt
480 g
SAB
Eaac,Eabi
ISBN
9789144054407
Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer (häftad)

Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-01-08
438
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Termen estetiska lärprocesser har under senare år dykt upp allt oftare och i allt fler varierande sammanhang. I den här boken undersöks, både praktiskt och teoretiskt, vilka estetiska kvaliteter som kan upptäckas i olika slags lärprocesser. Boken består av två delar. Den första delen fokuserar på estetiska upplevelser och estetiska praktiker. Här finns exempel från skapande arbete inom gatukonst, tredimensionella former i trä och i filmarbete. Men här diskuteras även estetiska upplevelser i möte med konst och vad konstnärligt skapande och konstpedagogik kan betyda idag. Bokens andra del presenterar texter som reflekterar kring ämnesområdet estetik och kunskapsformer utifrån olika kunskapsteoretiska perspektiv. Exempel på estetiska lärprocesser är här hämtade från bl.a. naturvetenskap, film och dans, men även från grundskolans s.k. praktisk-estetiska verksamheter. Här fördjupas också resonemangen kring konsekvenserna av att frågor som rör estetiska lärprocesser kommit i rampljuset i så många olika sammanhang. Boken riktar sig till studenter på lärarutbildning med bred inriktning mot lärande, didaktik och ämnesdidaktik, pedagogik och pedagogiskt arbete men också till studenter som är specifikt fokuserade på områden som dans-, film-, konst-, musik- och slöjdpedagogik. Boken riktar sig också till verksamma lärare inom olika delar av utbildnings- och högskolesystemet och kan även med behållning läsas av alla som reflekterar över kunskapens former, estetiska uttryck och estetiska praktiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer
  2. +
  3. Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och stra... av Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt okej!
    Ardian Rama, 18 december 2020

    Jag hade önskat att det var mera estetiska om det än bara fakta. Författaren bör tydliggöra att man får se en bild hur det kan se ut och vilka aktiviteter vi kan använda oss.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna