Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2015-03-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
291 g
SAB
Vef
ISBN
9789144055008
Omvårdnad vid neurologiska sjukdomar (häftad)

Omvårdnad vid neurologiska sjukdomar

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-03-30
263
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Omvårdnad vid neurologiska sjukdomar innehåller en genomgång av omvårdnad på olika områden och perspektiv för personer som har diagnoserna amyotrofisk lateralskleros (ALS), stroke, Guillain-Barrés syndrom (GBS), epilepsi, migrän, multipel skleros (MS) och Parkinsons sjukdom. De flesta kapitel innehåller en fallbeskrivning med en persons livssituation eller beskrivning av hälsoproblem vid en viss neurologisk sjukdom, vilken med fördel kan användas i undervisningssammanhang. Vidare innehåller varje kapitel basal medicinsk fakta om respektive sjukdom, men för utförligare och djupare kunskap om bland annat sjukdomsetiologi och farmakologisk behandling hänvisas till litteratur i neurologi.
Huvudsakliga målgruppen för boken är studenter i grundutbildning på sjuksköterskeprogram. Boken är ett pedagogiskt material för alla sjuksköterskor som i sitt framtida arbete kommer att möta personer med neurologisk sjukdom i olika vårdkontexter. Men den kan även användas som inspiration för vidareutveckling av vården och identifiering av nya forskningsfrågor inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnad vid neurologiska sjukdomar
  2. +
  3. Från skidor till ambulans : sjukvårdens historia i Sorsele och södra Lappland från 1800-talets slut till 1968

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från skidor till ambulans : sjukvårdens histori... av Lena Eliasson (kartonnage).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »