Miljösociologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2011-08-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sundqvist, Göran (förf.)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
320 g
ISBN
9789144056050
Miljösociologi (häftad)

Miljösociologi

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-08-15
367
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Politiker, företagsledare, forskare och allmänhet är idag överens om vikten av att skapa en hållbar samhällsutveckling. Men trots allt tal om att värna miljön verkar väldigt lite hända. Hur kommer det sig? Varför är inte fler beredda att förändra sina verksamheter i en mer miljövänlig riktning?
Denna bok ger svar på hur miljöfrågor uppstår, utvecklas och hanteras. Utgångspunkten är att miljöproblem skapas av samhället. Miljöproblem finns inte "utanför" samhället. Det är mänskliga verksamheter som skapar dem och det är genom att människor förändrar sina verksamheter som de kan lösas.
I denna bok presenteras sociologiska perspektiv på dagens miljöproblem. Här diskuteras politikens möjligheter i en föränderlig och globaliserad värld, vetenskapens betydelse för att peka ut vad som är miljövänligt och miljöfarligt, samt medborgarnas möjligheter att påverka samhällets utformning. I resonemangen hänvisas till samhällets hantering av en mängd olika miljöproblem, inte minst klimatförändringar, luftföroreningar, kärnavfall och utarmningen av den biologiska mångfalden.
Boken vänder sig till studerande som i sina utbildningar och kommande yrkesutövning kommer i kontakt med miljöfrågor, till exempel lärare, ingenjörer, miljövetare, samhällsplanerare och ekonomer. Men den vänder sig även till grundläggande samhällsvetenskapliga utbildningar som är intresserade av dagens miljö- och riskfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljösociologi
  2. +
  3. Politik som organisation : förvaltningspolitikens grundproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik som organisation : förvaltningspolitike... av Carl Dahlström, Shirin Ahlbäck Öberg, Rasmus Broms, Erica Falkenström, Nils Hertting (häftad).

Köp båda 2 för 793 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna