Elevhälsa börjar i klassrummet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2009-04-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Emm
ISBN
9789144056074

Elevhälsa börjar i klassrummet

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2009-04-14
311
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken handlar om hälsofrämjande arbete i grundskolan. Ett kompetent elevhälsoteam ska finnas på varje skola, men det som betyder mest för elevers fysiska och psykiska välbefinnande är vardagens möten med skolans vuxna. Den stora utmaningen för skolan är att utforma en arbetsmiljö som främjar både hälsa och lärande. Bara elever som trivs och mår bra lär sig något av värde! Ett av nyckelbegreppen är "parenting", det vill säga skolans förmåga att möta elever på ett varmt, empatiskt och samtidigt insiktsfullt sätt. Elevhälsa börjar i klassrummet är skriven för att kunna läsas av många och innehåller en rad vardagsnära exempel från skolans vardag. Litteraturtips finns med för den som vill läsa mer. Boken vänder sig i första hand till studenter på grundläggande lärar-, psykolog-, socionom- och sjuksköterskeutbildning, specialpedagogiska påbyggnadsutbildningar och rektorsutbildning. Den är också en viktig källa till kunskap för verksamma lärare och skolledare samt personal inom elevhälsan liksom för intresserade föräldrar och skolpolitiker som vill veta mer om denna viktiga verksamhet i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elevhälsa börjar i klassrummet
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elevhälsa börjar i klassrummet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Elevhälsa.

    Bra bok.lätt att läsa och förstå.mina funderingar går till dom barnen som gick i skolan på 90 talet varför fanns det ingen elevhälsa på våran tid.bra att dom har förståt att barn inte skall behöva må dåligt när man går i skolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars H Gustafsson