Endimensionell analys (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-06-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
227 x 160 x 26 mm
Vikt
700 g
SAB
Td
ISBN
9789144056104

Endimensionell analys

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-06-07
443
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna lärobok i matematisk analys har utvecklats för att användas i en grundläggande kurs vid universitet och högskola, och behandlar i huvudsak differential- och integralkalkyl för funktioner av en reell variabel. Målet har varit att ge en relativt fullständig framställning av teorin, och samtidigt belysa och komplettera resultaten med intuitiva resonemang och många exempel. Tekniska och naturvetenskapliga tillämpningar behandlas ingående där de naturligt hör hemma, till exempel i samband med differentialekvationer. Till boken hör också ett kompletterande och fördjupande nätmaterial, som gör det möjligt att anpassa boken till olika kursinriktningar.
Vid studier i analys är det viktigt att ha bra grundkunskaper i elementär algebra och geometri. Boken innehåller därför en längre inledande del som behandlar bland annat dessa områden. Denna del är designad för att integreras i en inledande analyskurs, men fungerar även utmärkt som kurslitteratur till en kortare repetitionskurs vid universitetsstarten.
Det finns också en övningsbok:
Övningar - endimensionell analys
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Endimensionell analys
 2. +
 3. Linjär algebra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Linjär algebra av Jonas Månsson, Patrik Nordbeck (kartonnage).

Köp båda 2 för 845 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Endimensionell analys. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra.
  Kim Håkan Henriksson, 1 december 2014

  Till skillnad från många andra matteböcker så är denna skriven på ett sätt som inte kräver att man redan kan allt. Dessutom finns det riktigt bra videor på youtube, gjorda av Jonas Månsson, som kompletterar boken oerhört bra. Även om kursplanen tycker att du ska använda en annan bok, så rekommenderar jag denna istället.

 2. En riktigt bra bok för grundnivå
  Daniel, 10 december 2011

  Äntligen en riktigt bra bok för grundläggande nivå på universitet och högskola,. Önskar verkligen att jag haft denna bok istället när jag läste mina grundkurser. Hoppas på en fortsättning i form av Flervariabelanalys osv.

  Bland de delar som jag har använt mig av hittills känns framställningen genomtänkt och strukturerad. Formlerna och reglerna gås igenom på ett intuitivt sätt och sammanfattas så att inga oklarheter kvarstår - man slipper den annars vanliga situationen där man sitter... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna