Att undervisa i historia : tusen och ett sätt att inspirera sina elever (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2012-04-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 15 mm
Vikt
640 g
SAB
Eabk.03,907.12
ISBN
9789144056821

Att undervisa i historia : tusen och ett sätt att inspirera sina elever

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-04-03
400
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns åtskilliga hyllmeter av användbara böcker om pedagogik och metodik. Likaså många snillrika verk om historisk teori. Däremot finns det få böcker som ger handfasta råd och tips som kan vara till konkret hjälp i historielärarens vardag. Att undervisa i historia vill råda bot på denna brist. Den rymmer en rad exempel på hur man som lärare kan levandegöra historien och ge sina elever en professionell och inspirerande undervisning.
Boken vänder sig till blivande och verksamma historie lärare på högstadiet och i gymnasieskolan. Men den kan natur ligt vis också vara värdefull för alla andra som är intresserade av historiemetodik.
Att undervisa i historia omfattar också en webb. Här finns exempel övningarna ur boken även som utdelningsmaterial - färdiga att använda direkt i undervisningen. Dessutom innehåller webben filmade under visnings sekvenser som kan fungera som inspirationskälla. Instruktioner för hur man kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att undervisa i historia : tusen och ett sätt att inspirera sina elever
 2. +
 3. Undervisa i historia : didaktik och metodik för ämneslärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa i historia : didaktik och metodik för... av Fredrik Alvén, Anna-Lena Lilliestam (häftad).

Köp båda 2 för 709 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att undervisa i historia : tusen och ett sätt att inspirera sina elever. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar denna djupt till alla blivande eller...
  Student, 6 januari 2014

  Rekommenderar denna djupt till alla blivande eller verksamma lärare. Upplägget i boken är bra. Den innehåller väldigt många och bra tips. De flesta tips är egentligen ganska enkla, men det finns också dem som känns kreativa och nytänkande. Ett tips är t ex att alltid börja ett prov med en enkel fråga (för att alla ska känna att de klarar av provet) Mycket bra bok! Så värd pengarna.

 2. Äntligen en bra metodbok. Många bra tips på hur man...
  elisabeth Hylander, 20 juni 2013

  Äntligen en bra metodbok. Många bra tips på hur man som lärare kan lägga upp historieundervisningen och upplägget i boken är också bra. Rekommenderar denna bok rejält !!!!

Visa alla 2 recensioner