Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-08-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
306 g
ISBN
9789144057040
Elever med neuropsykiatriska svårigheter - - vad gör vi och varför? (häftad)

Elever med neuropsykiatriska svårigheter - - vad gör vi och varför?

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2015-08-11
323
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att hitta rätt hjälp för elever med neuropsykiatriska svårigheter är en viktig uppgift för skolan, men hur ska man veta vad som är rätt? Medicinska diagnoser ger inte svar på frågan men att förstå vilka grund läggande svårigheter som ligger bakom diagnoserna kan underlätta.
I Elever med neuropsykiatriska svårigheter - vad gör vi och varför? kopplas kunskap från det neurovetenskapliga kunskapsområdet samman med de konkreta svårigheter som många elever upplever i skolan i dag. Teoretiska resonemang kombineras med praktiska tips och förslag till diskussionsämnen för arbetslag i skolan. Författaren beskriver bland annat vikten av att känna till hur de exekutiva funk tionerna - förmågan att styra och organisera sig själv - utvecklas för att förstå vilka utmaningar som elever med neuropsykiatriska svårigheter kan möta.
Elever med neuropsykiatriska svårigheter - vad gör vi och varför? har både en praktisk och en teoretisk del, där ambitionen är att den teoretiska delen ska bistå med förklaring till varför de praktiska insatserna hjälper. Konkreta situationer kräver konkreta strategier.
Boken riktar sig till pedagoger, skolledare och andra yrkesgrupper som vill utveckla skolans verksamhet för att kunna erbjuda optimalt stöd för alla elevers utveckling. Även andra som vill förstå mer om varför elever med svårigheter så lätt hamnar i svårigheter i skolan bör läsa denna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elever med neuropsykiatriska svårigheter - - vad gör vi och varför?
  2. +
  3. Specialpedagogik och funktionsvariationer : att möta barn och unga med funktionsnedsättningar i en utvecklande miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik och funktionsvariationer : att... av Inga-Lill Jakobsson, Inger Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 767 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elever med neuropsykiatriska svårigheter - - vad gör vi och varför?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken alla som arbetar med barn borde läsa
    Mia Sivenbring, 7 april 2022

    En bok som alla som arbetar med barn med NPF borde läsa, diskutera och använda sig av. Författaren går igenom hjärnans grundutveckling, förklarar varför det är så viktigt med tidiga insatser för barn i behov av särskilt stöd. Man får också en insyn genom olika diagnosers svårigheter för barn i skolans miljö. Boken innehåller också handfasta tips på anpassning och hjälp för barn i skolmiljö, hjälp till lärare och för vårdnadshavare. En bok värd att läsa, spara och fylla med massor av understrykningar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunilla Carlsson Kendall