Etnologiskt fältarbete (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2011-06-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Pripp, Oscar (förf.) / Hyltén-Cavallius, Sverker (förf.) / Hörnfeldt, Helena (förf.) / Kaijser, Lars (red.) / Öhlander, Magnus (red.)
Dimensioner
205 x 120 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
M:dd
ISBN
9789144058528
Etnologiskt fältarbete (häftad)

Etnologiskt fältarbete

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-06-15
357
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fältarbete är en grundläggande och ofta använd metod inom etnologisk forskning. Den som ska utföra en undersökning ställs inför flera frågor. Hur förbereder jag fältarbetet? Vilka metoder är lämpliga? Vilken är min egen roll ute i fält? Hur gör man intervjuer och observationer? Kan Internet och arkivmaterial inkluderas i fältarbete? I den här boken ges en utförlig beskrivning av det etnologiska fältarbetets grunder. Inledningsvis redogör författarna för generella utgångspunkter och ramar vid ett fältarbete. Därefter följer en rad kapitel som enskilt fokuserar olika tekniker och metoder såsom intervjuer, observation samt fotografi och film. I denna grundligt omarbetade och utökade utgåva har det tillkommit tre nyskrivna kapitel; ett om Internet, ett om arkiv och ett om analyser baserade på fältmaterial.Etnologiskt fältarbete är en både tankeväckande och handfast lärobok som vänder sig till studenter på grundnivå i etnologi och angränsande ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etnologiskt fältarbete
  2. +
  3. Att skriva uppsats med akribi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva uppsats med akribi av Jan Trost, Ulla Hellström Muhli (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etnologiskt fältarbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Detta är en bra grundbok för etnologistudenter, och...
    Lina, 26 september 2013

    Detta är en bra grundbok för etnologistudenter, och ger användbara tips på hur man kan gå tillväga vid etnologiskt fältarbete men även vilka etiska regler vi har att förhålla oss till.

Visa alla 1 recensioner