Människans texter Språket : elevbok med webbdel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
533
Utgivningsdatum
2011-08-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
1160 g
SAB
Fc
ISBN
9789144059242
Människans texter Språket : elevbok med webbdel (häftad)

Människans texter Språket : elevbok med webbdel

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-08-22
709
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Utmana eleverna och låt dem fördjupa sina kunskaper med hjälp av Människans texter.
Ett heltäckande läromedel, för SVE 1, 2 och 3, som ger din undervisning tyngd och flexibilitet samtidigt som det ger eleverna gedigna kunskaper.

Människans texter språket
I Språket utvecklar eleverna sitt skrivande, med en progression från berättande texter till vetenskapliga texter. De tränar handfast sina förmågor att producera olika texttyper, som förberedelse för högre studier. I fylliga kapitel om språkriktighet, språksociologi, språkhistoria och textanalys arbetar eleverna vidare med analys, reflektion och egen produktion med hjälp av tydliga analysmodeller och exempel.

Digitalt läromedel
Med hjälp av det digitala läromedlet får eleven en stor flexibilitet i sin inlärning. Alla texter är inlästa med autentiskt tal och textföljning, så att eleven kan läsa och lyssna på samma gång. Det finns också faktafördjupningar, kapitelsammanfattningar, interaktiva uppgifter kopplade till kunskapskraven och mycket mer, som eleven kan använda för att förstärka och fördjupa sina kunskaper. Det digitala läromedlet fungerar på dator, surfplatta och mobiltelefon.

Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
Omfattande fördjupningsdelar
Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar
Interaktiva övningar kopplade till kunskapskraven
Fungerar på både dator, surfplatta och mobiltelefon

Männsikans texter tre delar
Människans texters tre delar - Språket, Litteraturen och Antologin - hänger samman och hänvisar till varandra, men kan också användas var för sig, vilket innebär en stor flexibilitet för både lärare och elever.

Lärarpaketet
Lärarpaketet täcker alla tre delarna i Människans texter och innehåller fördjupning i bildanalys, kommentarer, pedagogiska tips, facit och annat extramaterial som fördjupar och förgyller undervisningen. Lärarpaketet består av ett tryckt lärarmaterial med tillhörande digital resurs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Människans texter Språket : elevbok med webbdel
 2. +
 3. Människans texter - Antologin Elevpaket (Bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människans texter - Antologin Elevpaket (Bok + ... av Tomas Jeppsson, Bengt Sjöstedt, Karl Lindqvist, Anders Lindqvist (kartonnage).

Köp båda 2 för 1418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Människans texter Språket : elevbok med webbdel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett pinsamt försökt till kvasiundervisning
  J.Eriksson, 19 november 2017

  Det här är inte undervisning. Jag upprepar. Det här är inte undervisning.
  Den här människorna kallar bilder för texter och behandlar det som att det vore vetenskapligt konsensus.

  Hur den här essäsamlingen över huvud taget har kommit att bli lärobok i Svenska 1, 2 och 3 är mig fullkomligt obegripligt.

  Författarna har ingen pedagogisk struktur. Ingen motivering till sina påståenden och tycks inte ha någon övergripande kunskap om ämnet. Detaljfrågor och personliga filosofis... Läs hela recensionen

 2. Känns ibland som författarna är mer inne på att...
  ANN JOHANSSON, 29 oktober 2013

  Känns ibland som författarna är mer inne på att briljera med egen kunskap eller krångliga ord än att förklara på ett lättfattligt och inspirerande sätt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna