Sex - för guds skull (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2010-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Bóasdóttir, Sólveig Anna (förf.) / Gansten, Martin (förf.) / Hammer, Olav (förf.) / Plank, Katarina (förf.) / Svensson, Jonas (förf.)
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
450 g
ISBN
9789144059303

Sex - för guds skull

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2010-09-01
407
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sexualitet, erotik och religion är ämnen som angår oss alla. Ibland ställs de i motsats till varandra: sex och erotik är världsligt medan religion tillhör en andlig sfär. Men så är det naturligtvis långt ifrån alltid - tänk bara på den passionerade erotiska poesi som finns i världens religioner, från sumeriska dikter till Höga visan i Bibeln och persisk kärlekslyrik.
I Sex - för Guds skull diskuteras bland annat olika religioners syn på kroppen och föreställningar om sex före äktenskapet, homosexualitet och celibat. På vilka sätt har världsreligionerna satt upp gränser för att kontrollera sexualiteten? Författarna tar också upp frågan om sakral sexualitet som en spegling av den gudomliga världen och ger exempel på attityder till sexualitet inom nya religiösa rörelser.
Sex - för Guds skull vänder sig till studerande i religionsvetenskap, sexologi, antropologi och etnologi. Boken är också av intresse för den som i sitt yrke behöver kunskap om olika religioners inställning till sex och erotik, till exempel journalister, socionomer och vårdpersonal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sex - för guds skull
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 646 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna