Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2011-04-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Fc
ISBN
9789144059372
Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum (häftad)

Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-04-28
340
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum får läsaren följa fyra klasser och deras arbete med en saga, en fabel, två noveller och en roman av Selma Lagerlöf. Elevernas läsningar, frågor och tolkningar av Lagerlöfs texter skapar lektionsinnehållet. Varför har sagan Bortbytingen inget lyckligt slut? Varför kunde inte Selma själv bjuda upp en kavaljer att dansa med på Sunnebalen? Och varifrån kom pengarna som räddar familjen från fattigdom i Kejsaren av Portugallien? I den här boken ger Gunilla Molloy tydliga exempel på hur en kreativ läsning av äldre texter kan fördjupa elevernas förmåga till narrativ fantasi och samtidigt utveckla deras läs- och skrivförmåga. Hon diskuterar även sambandet mellan metod och teori samt genrepedagogikens tillämpning på litterära texter. Hennes analys av lärarnas lektionsplaneringar och elevernas texttolkningar visar att motiv som förtvivlans mod, den djupaste vrede och den smärtsammaste kärlek är allmängiltiga för elever i dagens mångfaldsskola.Boken vänder sig främst till blivande och verksamma svensklärare i grundskolans mellanår, senare år och gymnasieskolan. Gunilla Molloy har 2011 tilldelats Karin Söderstipendiet. Priset delas årligen ut av Selma Lagerlöfsällskapet. Motiveringen lyder: Gunilla Molloy har med sin bok Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum, gjort viktiga insatser för att främja och öka intresset för Selma Lagerlöfs diktning hos barn och ungdomar i vår tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum
  2. +
  3. Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan raderna : Strategier för en tolkande läs... av Britta Stensson (häftad).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Selma Lagerlöf i mångfaldens klassrum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra upplagd bok med många idéer som man kommer ha stor...
    I, 18 juni 2013

    Bra upplagd bok med många idéer som man kommer ha stor användning för. Förklarar genrepedagogik på ett bra sätt och ger en modell för hur man kan arbeta med det, det gillar jag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunilla Molloy