Svensk-franska strukturövningar med facit (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2009-10-21
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
240 x 170 x 4 mm
Vikt
144 g
SAB
Fj.013,Fj.065
ISBN
9789144059662
Svensk-franska strukturövningar med facit (häftad)

Svensk-franska strukturövningar med facit

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2009-10-21
103
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna övningsbok innehåller systematiska övningar på de skillnader i satsstruktur som franskan uppvisar i förhållande till svenskan. Satsstrukturen är ett centralt område inom grammatiken och studiet av dessa strukturella skillnader är av stor betydelse vid inlärningen av ett språk som franskan. Vart och ett av bokens åtta kapitel består dels av ingresser som ingående beskriver och exemplifierar de strukturskillnader som kapitlet behandlar, dels av tillämpningsöv-ningar i form av ett varierande antal svenska meningar att översätta till franska. Boken vänder sig främst till universitetsstuderande i franska, fransklärare på gymnasiet och grundskolans högstadium samt studerande i franska inom kommunal vuxen-utbildning och studieförbund. Boken är försedd med ett facit som ger de franska översättningarna till samtliga svenska övningsmeningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svensk-franska strukturövningar med facit
 2. +
 3. Den Franska Grammatiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den Franska Grammatiken av Kerstin Wall, Denis Behár, Monika Ekman, Hans Kronning (inbunden).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svensk-franska strukturövningar med facit. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svensk-Franska
  Salahoudine A Sare (HOFORS), 15 november 2016

  c est un libre qui permet de comprendre facilement le suedois et tout les phrases sont dictees en suedois, mais tres facile a comprendre. Seulement ce libre est fait a 80% en suedois.
  Je le conseil a qui s interesse apprendre en vitesse la langue suedois.

 2. Franska motsvarigheter till svenska strukturer
  Peter Basarab-Horwath, 21 juli 2016

  Ett bra och kortfattat övningskompendium som belyser några viktiga översättningssvårigheter från svenska till franska. Varje avsnitt inleds med en kortfattad beskrivning av översättningsproblemet tillsammans med ett antal strukturer som översätter "smidigast" till franskan, så att översättningen låter franskt (och inte består endast av franska ord) och lyder franskans "inbördes logik". Kompendiet innehåller många övningar (C'est en forgeant qu'on devient forgeron) i slutet varje avsnitt och... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna