Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2010-07-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Wedin, Åsa (förf.) / Jonsson, Carla (förf.) / Musk, Nigel (förf.) / György-Ullholm, Kamilla (förf.) / Werndin, Marie (förf.) / Norén, Eva (förf.) / Björkvall, Anders (förf.) / Ramsfeldt, Sara (förf.) / Eliaso Magnusson, Josefina (förf.) / Engblom, Charlotte (förf.) / Jonsson, Rickard (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 13 mm
Vikt
430 g
SAB
Em,F:do
ISBN
9789144059860
Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle (häftad)

Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-07-30
327
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dagens samhälle karakteriseras av ökad språklig, etnisk och kulturell mångfald. Takten i dessa förändringar har medfört nya krav på skolan att möta barn med olika bakgrund på ett professionellt sätt. Det visar sig ofta att invanda föreställningar om elevernas förkunskaper inte alls stämmer. I mötet med heterogena klasser ställs lärare ofta inför utmaningar av annat slag än dem de utbildats för. Detta blir särskilt tydligt när eleverna ännu inte hunnit utveckla sin svenska i den utsträckning som krävs i skolan. I det här läget blir det lätt att se på barnens språkbakgrund som innehållande olika brister och problem snarare än resurser och möjligheter. I den här antologin ifrågasätter författarna gängse synsätt och ger en mer nyanserad och balanserad bild av flerspråkighet. Genom olika exempel från aktuell svensk forskning om elevers vardag belyser de olika aspekter av flerspråkighet i skolsammanhang och problematiserar begrepp som etnicitet, identitet, lärande och makt.

Boken riktar sig till blivande och verksamma lärare i grundskola och gymnasium samt till dem som arbetar med skolutveckling och frågor som rör flerspråkighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle
  2. +
  3. Svenska som andraspråk : i forskning, undervisning och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska som andraspråk : i forskning, undervisn... av Kenneth Hyltenstam, Inger Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 844 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Även om hag ibte instämmer med en del inriktnungar...
    Ulla Kristina Dahlander, 10 december 2013

    Även om hag ibte instämmer med en del inriktnungar boken visar upp på forskning så är den viktig. Bra med läroböcker på svenska.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna