Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2010-08-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
518 g
SAB
Ppbc
ISBN
9789144059914

Praktisk byggnadsfysik

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-08-31
527
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ämnesområdet byggnadsfysik innefattar traditionellt kunskaper om hur man utformar byggnadsdelar och anslutningar mellan byggnadsdelar för att klara kraven på värmeisolering, fuktsäkerhet och lufttäthet. I denna bok behandlas främst de värme- och fukttekniska kraven. Boken inleds med en beskrivning av ett antal skadefall eller problem som har en byggnadsfysikalisk förklaring. Härefter följer en relativt enkel och praktisk genomgång av teorierna för värme och fukt. Boken avslutas med en utförlig genomgång av olika byggnadsdelar och anslutningar mellan byggnadsdelar ur en byggnadsfysikalisk synvinkel. Både bra och dåliga exempel redovisas. I båda fallen motiveras varför en viss konstruktion är bra eller dålig.

Boken vänder sig främst till studenter på de tekniska högskolornas program för väg- och vattenbyggnad, arkitektur, lantmäteri samt brandingenjörslinjen. Dessutom kan valda delar vara till stor nytta för yrkesverksamma arkitekter, konsulter, entreprenörer, byggherrar och förvaltare. Många elementära misstag eller obehagliga överraskningar kan undvikas om man tillgodogör sig de praktiska delarna i boken. Det finns också en övningsbok: Praktisk byggnadsfysik- övningsbok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Praktisk byggnadsfysik
 2. +
 3. Byggnadsmaterial : tillverkning, egenskaper och användning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsmaterial : tillverkning, egenskaper och... av Per Gunnar Burström (inbunden).

Köp båda 2 för 1139 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Praktisk byggnadsfysik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Yrkeshögskola ingenjör bygg
  Leena Abdulhassan, 7 november 2017

  Boken är väl ordnade och lätt att följa och förstå. Jag har använt den på yrkeshögskola nivå d.v.s bygg projektör .

 2. Vilken roman!
  Ranke, 30 november 2015

  En riktig bladvändare med en härlig retorik. Spänningen är olidlig och slutet helt oväntat.

  Skämt och sido, denna skolbok är bra! Bra exempel osv..

 3. Boken beskriver kortfattat och tekniskt problemen med...
  Per Perttu, 1 augusti 2013

  Boken beskriver kortfattat och tekniskt problemen med fukt och värmeöverföring i olika byggnadsdelar. Som sidantalet indikerar så är det en ganska kortfattad bok. Det är alltså snarare en bok för den som vill ha en allmän förståelse än den som behöver mer ingående kunskap om olika tekniska lösningar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kenneth Sandin