Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2011-05-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
177 g
ISBN
9789144066486

Vad berättas om mig? : barns rättigheter och möjligheter till inflytande i förskolans dokumentation

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-05-12
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I dag är barnexperter och politiker eniga om att förskolebarnen själva ska få komma till tals. Samtidigt krävs det från många håll att förskoleverksamheten ska dokumenteras. I den här boken ställer författaren frågan om vuxna lyssnar på barnen när de utformar sätt att dokumentera förskolans verksamhet. Det finns många bra pedagogiska skäl till att dokumentera förskolans verksamhet, men det kan bli alltför mycket, alltför tät och alltför okritisk användning av olika dokumentationsformer. Funderar vi över vilka konsekvenser det kan bli för barnen om de tvingas delta utan att personalen lyssnar på dem? Har inte också barn rätt till en privat sfär, en plats där de bara kan vara sig själva? Blir barnen tillfrågade om de vill bli fotograferade, filmade, citerade och registrerade? Ska de tillfrågas om sådant? Författaren tar upp en ny och intressant diskussion om förhållandet mellan dokumentation och barns medverkan i förskolan som bör intressera förskollärare och andra som arbetar i förskolan samt alla blivande förskollärare.

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskolan. Den kan också vara intressant för verksamma barnpsykologer, barnsjuksköterskor och inte minst förskolebarnens föräldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad berättas om mig? : barns rättigheter och möjligheter till inflytande i förskolans dokumentation
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad berättas om mig? : barns rättigheter och möjligheter till inflytande i förskolans dokumentation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok som fick mig att ifrågasätta vad, hur och när...
    annemarg, 11 juni 2013

    Bra bok som fick mig att ifrågasätta vad, hur och när vi fotograferar och hur vi använder bilderna, vem vi visar dem för och framförallt varför vi gör allt detta. Är det för barnens skull, för föräldrarnas skull eller vår egen? Vad gör man om någon inte vill bli fotograferad och vilket är viktigast- personens integritet eller pedagogens uppdrag att dokumentera olika lärprocesser?

Visa alla 1 recensioner