Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2019-07-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Gustavsson, Maria (förf.)
Dimensioner
245 x 172 x 21 mm
Vikt
733 g
SAB
P:dd
ISBN
9789144067421
Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare (häftad)

Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2019-07-30
369
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken beskrivs hela forskningsprocessen: från problemformulering till presentation och granskning av resultat. Den är avsedd för metodkurser inom tekniska utbildningar, med utgångspunkt i ingenjörsutbildningens vetenskapstradition och ingenjörens bildningshistoria. Boken redogör för ett urval av forskningsmetoder tillsammans med ingenjörsvetenskapliga perspektiv på vetenskapsteori, forskningsmetod och tekniker för datainsamling. Utöver att förklara och ge exempel på centrala begrepp i det metodologiska landskapet behandlar boken också etik, kvalitet och kommunikation.
Boken handlar om planering, genomförande och granskning av examensarbeten och andra vetenskapliga undersökningar. Genom flera praktiska exempel på hur vetenskapliga undersökningar kan genomföras inom ingenjörsvetenskapen ökar boken förståelsen för forskningsmetodik som är relevant för just ingenjörer.
Forskningsmetodik - För ingenjörer och andra problemlösare kan även användas som grundbok i metod för andra utbildningsinriktningar, med problemlösning i fokus. Boken fungerar såväl under utbildningens tidigare delar som på forskarnivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare
 2. +
 3. Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella intelligensens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv 3.0 : Att vara människa i den artificiella ... av Max Tegmark (häftad).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Forskningsmetodik för ingenjörer och andra problemlösare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nej
  Nope, 21 februari 2023

  Tvingades läsa flera kapitel p.g.a. en kurs. Aldrig igen. Detta är inget man läser för att det är intressant, bara för att få godkänt imo. Vet inte hur det kan vara så stor skillnad, har läst liknande material med mer psykologinriktning och då var allting klart och tydligt, men helt plötsligt när det blir ingenjörsinriktat så känns det otroligt otydligt.

  Känner man att man verkligen måste betala för detta material eller blir tvingad av sin lärare så visst köp boken, men allt går att ... Läs hela recensionen

 2. Rosa boken
  Susie Gunnarsson, 21 januari 2021

  Jag gillar innehållet, lättläst, intressant, uppbyggd på ett pedagogiskt sätt. Enda negativa är färgsättningen: Lite för mycket rosa färg. Kallar den för "rosa boken"

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna