Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
425
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 25 mm
Vikt
730 g
SAB
Oa
ISBN
9789144067889

Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-08-17
429
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Teorier och begrepp är viktiga inom all vetenskap, inte minst i en samhällsvetenskap som sociologin. I Sociologiska perspektiv ges en heltäckande introduktion i allmänsociologiska teorier och begrepp. Boken är tematiskt upplagd, och tar med läsaren på en vandring från samhällets små skeenden till dess stora och övergripande sammanhang - från enskilda individers handlingar till samhällsföreteelser av global utbredning. I boken behandlas inledningsvis frågan om vad samhällsteori är. Därefter redogör författarna för olika teoretiska perspektiv på ett antal grundläggande samhällsteoretiska problem. Bokens olika delar behandlar i tur och ordning hur sociologer teoretiskt betraktar: aktörer och handlingsocial interaktionorganisering av samhandlingsamhällets skiktningmodernitet och globalisering Sociologiska perspektiv är lämplig för introduktionskurser i sociologi och samhällsteori, men kan även användas för en översiktlig orientering på fördjupande teorimoment. Oskar Engdahl och Bengt Larsson har skrivit en alldeles utmärkt bok, i vilken läsaren introduceras till modern och klassisk sociologisk teori på ett mycket pedagogiskt och intresseväckande sätt. Sociologiska perspektiv har alla förutsättningar att bli en mindre klassiker i sin genre. Rekommenderas varmt!Richard Swedberg, Professor i sociologi vid Cornell University, USA
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier
 2. +
 3. Sociologiska perspektiv i vård, omsorg och socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociologiska perspektiv i vård, omsorg och soci... av Pål Repstad (häftad).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sociologiska perspektiv : grundläggande begrepp och teorier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saknar korrekturläsning
  Johanna, 4 mars 2022

  En bok där samtliga "Ä" är ersatta genom "i" utan punkt ovanför strecket, där det finns gott om felaktiga avstavningar osv. bör inte förekomma. Texten är systematiskt strukturerad, och författarna bemödar sig att göra strukturen begriplig för läsaren. Språkligt är boken på lagom nivå. Den verkar seriös och balanserad. Författarna skulle kunna arbeta vidare med att göra så att innehållet "fastnar": sammanfattningar, tankeväckande diskussionsfrågor, fler tabeller eller diagram som åskådliggör innehållet osv.

 2. Bra!
  Johanna , 29 januari 2014

  En riktigt bra bok om man studerar på universitet eller högskola. Den är väldigt hjälpsam under studietiden och är värd priset!

Visa alla 2 recensioner