Drama : ledarskap som spelar roll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2011-10-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Holmgren-Lind, Lotta (förf.) / Hägglund, Kent (förf.) / Remfeldt, Jens (förf.) / Silfver, Birgitta (förf.) / Törnquist, Els-Mari (förf.) / Végh Blidlöv, Ágnes (förf.) / von Schantz, Ulrika (förf.) / Österlind, Eva (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Eaby,Dokaa
ISBN
9789144068039
Drama : ledarskap som spelar roll (häftad)

Drama : ledarskap som spelar roll

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-10-20
354
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad händer med ledarrollen när man arbetar med en teaterföreställning? Hur kan man undvika att gå hem från jobbet med hjärnan ockuperad av deltagarnas problem? Är det rimligt att möta 8 grupper per dag och 500 elever i veckan? Ledarskap grundat på medvetna ställningstaganden och en väl förankrad ledarroll ökar chansen till konstruktivt samspel i gruppen och ger bättre förutsättningar för ledaren att klara sina uppgifter. Att kontinuerligt reflektera över sitt eget ledarskap är ett steg på vägen.

Den här boken lyfter fram olika aspekter av dramapedagogiskt ledarskap, och lägger stor vikt vid ledarens förhållningssätt med betoning på ett personligt, väl genomtänkt och utprövat ledarskap. Kapitlen i boken är erfarenhets- eller forskningsbaserade och exemplen är hämtade från arbete med förskolebarn, skolbarn, gymnasieelever och vuxna. Några kapitel går på djupet med ledarskapets personliga dimension. Bokens författare inspirerar blivande och verksamma dramapedagoger, lärare och ledare i olika sammanhang och bidrar till en livaktig pedagogisk praktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drama : ledarskap som spelar roll
  2. +
  3. Dans som undervisning : dans, pedagogik, estetik, etik - teori och metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dans som undervisning : dans, pedagogik, esteti... av Paul Moerman (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drama : ledarskap som spelar roll. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vänder sig mest till äldre barn, ej förskolan. Lyfter...
    Förskollärare, 21 november 2013

    Vänder sig mest till äldre barn, ej förskolan. Lyfter varför drama är viktigt, men ger inte konkreta idéer om själva skapandet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna