Andalus : energier i gränsrum (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2016-02-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
255 x 155 x 15 mm
Vikt
470 g
SAB
Nkz Andalusien,Kt-k
ISBN
9789144068053
Andalus : energier i gränsrum (häftad)

Andalus : energier i gränsrum

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2016-02-25
389
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det arabiska Andalusien för cirka tusen år sedan omtalas som en guldålder för kultur, vetenskap och poesi. Andalusien var ett gränsrum för kulturmöten mellan öst och väst och har kommit att bli en myt i skönlitteraturen. I verkligheten fanns spänningar, konflikter och sprickor i myten, men också en omfattande kulturell interaktivitet som satte avtryck i det framväxande Europa.

Man kan studera Andalus som ett historiskt fenomen, ett betydelsefullt led i framväxten av högmedeltidens och den tidiga renässansens Europa, men Andalus kan också ge oss perspektiv på det moderna samhället och de mekanismer som påverkar det europeiska landskapets kulturmöten med konfrontation och konflikt, pluralism och integration.

Författaren tecknar en bild av Andalusiens historiska utveckling och litteraturens roll i identitetsutvecklingen. Boken är rik på citat och utdrag ur samtida arabiska källor, de flesta av dem för första gången översatta till svenska.

Andalus är främst avsedd för studenter vid universitet och högskolor i ämnen som mellanösternkunskap, arabiska, islamologi, spanska, idéhistoria, litteraturvetenskap och medeltidshistoria, men är också intressant för den som vill veta mer om turistmål som Córdoba och Sevilla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Andalus : energier i gränsrum
 2. +
 3. Det svenska samhället 800-1720 - Klerkernas och adelns tid (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svenska samhället 800-1720 - Klerkernas och... av Thomas Lindkvist, Maria Sjöberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 954 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Andalus : energier i gränsrum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra för studier!
  James, 18 december 2016

  Denna bok går igenom diverse tider och personligheter i det gamla Al-Andalus. Lättläst men innehållsrik. Känns up-to-date. Rekomenderas för de som vill dyka djupare i ämnet.

 2. Mer än bara en förskönande bild
  Ingrid A, 8 juli 2016

  Väldigt läsvärd och intressant skildring av islams framväxt i Spanien. Knappast bara den förskönande bild som ofta förknippas med den arabiska andalustiden, utan boken ger en rättvis bild med både plus och minus för denna kultur. Rekommenderar verkligen boken även om jag inte är student i ämnet utan bara allmänt intresserad av historia.

 3. Felaktigheter
  Daniel Bystedt, 30 maj 2016

  En samling försköningar och lögner. Inget att läsa. Författaren är präglad av sin egen politiska agenda. Läs inte boken den är dålig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kerstin Eksell