Reflexiva intervjuer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2010-09-06
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Oa:dd
ISBN
9789144068282
Reflexiva intervjuer (häftad)

Reflexiva intervjuer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2010-09-06

Slutsåld

Reflexiva intervjuer är en bok om intervjuarbete som görs med ett reflexivt anslag. I boken förs resonemang kring intervjuarbetets olika faser, från hur man formulerar sin fråga och hur man väljer och möter sina deltagare, till hur man genomför intervjuer och gör tolkande reflexiva analyser.Att ha ett reflexivt anslag innebär att varje fas i intervjuarbetet sker under reflexion, därför tar boken upp frågor som rör maktaspekter, platsens och språkets betydelse för intervjun, men också frågor om kodning, validitet och resultatredovisning.

Boken tar sitt avstamp i författarens egen verksamhet som forskare och intervjuare och ger en grundlig ingång i intervjuarbetets ädla konst. Den vänder sig i första hand till studerande på högskolenivå, men också till andra som arbetar med intervjuer i till exempel utredningsarbete, forskning, journalistik eller utvärdering. I denna andra och reviderade upplaga av Reflexiva intervjuer har en allmän översyn av texten genomförts.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Reflexiva intervjuer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Närvaro och interaktion i intervjun
    Andreas Bengtsson , 6 december 2016

    Trots att den här boken har några år på nacken, jag hade den som kursbok för åtta år sen, vill jag rekommendera den till alla som vill mer än ha svar på frågor. En riktigt bra intervjubok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Heléne Thomsson