Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2012-01-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 174 x 12 mm
Vikt
378 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144068664
Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan (häftad)

Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan

(5 röster)
Häftad Svenska, 2012-01-10
394
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om hur hand-, stav- och tråddockor kan användas som redskap i förskolebarns och skolbarns språkliga och kommunikativa utveckling. Framställningen har en tydlig sociokulturell teoretisk grund där Vygotskijs begrepp "den närmaste utvecklingszonen" levandegörs i praktiska exempel.
Även om handdockor och dockteater framför allt kopplas samman med förskolans värld, ger boken en bred bas där också skolan som arena för dockor beskrivs. Författaren beskriver och exemplifierar läs- och skrivprocessen som hon själv har arbetat med i skolan.
Förutom den kommunikativa dialogens betydelse för barns arbete med dockor, redogör författaren dessutom för hur en hel föreställning skapas från manus till genomförande, utifrån barns egna berättelser. En annan del av boken beskriver arbetet med en dockutställning med formdockor som en grupp barn har tillverkat.
Men, kanske det allra viktigaste är att dockan kan användas som redskap för kommunikation och skapande och utveckling av "konst" och kunskap. Boken avslutas med en diskussion om skapande och kunskapande som båda möts i dockan och den kommunikation som den ger upphov till.
Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare i förskola och grundskolans tidiga år. Den lämpar sig också som kurslitteratur i estetiska utbildningar som dramapedagogik och bild.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan
  2. +
  3. Förskolans arbete med hållbarhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans arbete med hållbarhet av Ingrid Pramling Samuelsson, Farhana Borg, Ingrid Engdahl, Jonna Larsson, Eva Ärlemalm-Hagsér (häftad).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mirella Forsberg Ahlcrona

  • Kreativitet i förskolan

    Mirella Forsberg Ahlcrona

    Vad är kreativitet? Hur uppstår den och vad innebär det att vara kreativ? Är kreativitet en medfödd talang eller är det en förmåga som går att förklara, beskriva, lära sig och utveckla? Kreativitet tillhör alla livets aspekter och utveckling i sin...