Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2011-05-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 154 x 13 mm
Vikt
320 g
SAB
407.11,Epabf
ISBN
9789144069166

Skriva för att lära

(32 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-05-18
379
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är en introduktionsbok som visar att skrivandet är ett viktigt redskap för lärande och tankeutveckling. Läsaren introduceras i olika sätt att läsa och föra anteckningar, olika skrivstrategier samt sätt att strukturera en facktext. Här finns också råd om hur man startar skrivar- och responsgrupper, hur skrivarhandledning bör se ut och kriterier för bedömning.

Den populära Skriva för att lära kommer här i en andra reviderad upplaga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skriva för att lära
 2. +
 3. Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärare & elev : Rättsliga aspekter och etiska d... av Wiweka Warnling Conradson, Lena Sandström, Henrik Ahlenius (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skriva för att lära. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra!

  Bra kursbok, välstrukturerad och användbar. Går ganska lätt att slå i och leta tips. Har sammanfattningar med textrutor och tips i punktform.

 2. Introduktion till att skriva akademiskt.
  Kjell R Johansson, 27 april 2018

  En mycket bra introduktion till att skriva akademisk svenska. Ger grunderna för hantverket och exemplifierar rikt i de olika disciplinerna. Ett måste i grundlitteraturen för studenten.

 3. Lättläst och informativ!
  Evelina Lexell, 12 februari 2014

  Boken var skriven på ett lättläst sätt och jag lärde mig oerhört mycket om hur man ska läsa och skriva fackliga texter. Vissa delar känns kanske självklara, men det är alltid bra att få en överblick och det har författarna lyckats med väldigt bra. Boken har gjort så att jag vågar ta mig an skrivande på universitetsnivå.

 4. Allt om att skriva på universitetet
  anna83, 1 september 2011

  Här finns allt du behöver veta om att skriva mindre och större uppsatser på universitetet, hur du lägger upp informationssökandet och skrivandet, hur du använder källor, hur du citerar och vilka kapitel som bör ingå i din uppsats.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna