Perspektiv på turism och resande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2011-08-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Dahlstedt, Magnus (förf.) / Brusman, Mats (förf.) / Gruber, Sabine (förf.) / Jonsson, Stefan (förf.) / Slavnic, Zoran (förf.) / Beckman, Svante (förf.) / Syssner, Josefina (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 17 mm
Vikt
500 g
SAB
Qm
ISBN
9789144070384
Perspektiv på turism och resande (häftad)

Perspektiv på turism och resande

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2011-08-04
360

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Turism och resande har blivit ett givet inslag i vår samtid. I den rika delen av världen framstår möjligheten att resa för många som en självklarhet. I den fattiga delen av världen har turismindustrin blivit en allt viktigare inkomstkälla. Det turistiska fältet har dessutom kommit att erkännas som ett ytterst komplext forskningsfält som ger upphov till frågor som är både lokala och globala, och som kan handla om såväl människors drömmar och självförståelse, som mänskliga rättigheter, global ekonomi och internationella politiska relationer. Denna bok närmar sig det turistiska fältet genom en rad analytiska begrepp. Varje kapitel lyfter fram ett bestämt begrepp - däribland makt, plats, etnicitet och transnationalism - diskuterar vad det kan betyda, hur det kan tolkas, och vad just det begreppet kan bidra med för den som vill analysera samtida turism och resande. Bekantskapen med vissa teoretiska begrepp gör att man förmår se saker på det turistiska fältet som tidigare var höljda i dunkel. Samtidigt kan en ökad teoretisk och begreppsmässig kännedom göra att man plötsligt förstår hur komplicerad världen är. På så vis får kanske våra begreppsdiskussioner det turistiska fältet att framstå som ännu mer utmanande och fascinerande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på turism och resande
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josefina Syssner