Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottspocesser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2011-08-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Enander, Viveka (förf.) / Holmberg, Carin (förf.) / Fries, Julia (förf.) / Larsdotter, Suzann (förf.) / Eriksson Larsson, Susanne (förf.) / Olsson, Hanna (förf.)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Vnamb-c,Dogb
ISBN
9789144070780
Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottspocesser (häftad)

Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottspocesser

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2011-08-23
380
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna andra volym om misshandlade kvinnors uppbrottsprocesser tar vid och utvecklar där den förra slutade. I den första, teoretiska delen diskuteras ämnen som: Vad gör det med en person att arbeta i våldets närhet? och här understryks vikten av handledning för dem som möter våldsutsatta. Därpå följer en fördjupning om det traumatiska bandet skam och dess sociala och strukturella förankring. Avslutningsvis visas hur husdjur används i våldsrelationen men också hur medvetenhet om djurs utsatthet kan bli en del i arbetet med att förebygga våld mot kvinnor. I den andra, tillämpade delen är fokus på praktiskt behandlingsarbete. Utifrån diskussionen om det traumatiska bandet och de tre uppbrottsprocesserna ger tre erfarna praktiker exempel på hur man rent konkret i stödsamtal och gruppverksamhet kan bistå misshandlade kvinnor att se och lösa upp det traumatiska bandet. I varje kapitel ges tydliga metodbeskrivningar hur man kan arbeta med enskilda samtal, bildkommunikation respektive drama. Syftet är att ge inspiration till att läsaren att hitta verktyg som kan fungera i det egna stöd- och behandlingsarbetet. Boken vänder sig till studerande vid universitet och högskola, samt verksamma inom socialtjänsten, på beroendemottagningar, inom äldreomsorgen, i arbete med personer med funktionsnedsättningar, missbruk, SFI, men även sjukvårdspersonal. Boken kan självklart även användas av dem som i sitt arbete främst möter personer som utsatts för våld i en samkönad parrelation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottspocesser
  2. +
  3. Meningen med våld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Meningen med våld av Per Isdal (häftad).

Köp båda 2 för 1073 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottspocesser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Användbar i mötet med våldsutsatta personer o även...
    Lena Cederquist, 20 december 2013

    Användbar i mötet med våldsutsatta personer o även personer som har utsatt närstående för våld. En överskådlig teoretisk bild och redskap för praktiskt arbete.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna