(O)möjliga livsstilar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2011-07-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 6 mm
Vikt
160 g
ISBN
9789144071039
(O)möjliga livsstilar (häftad)

(O)möjliga livsstilar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2011-07-08
367
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är svårt att undgå budskapet om att miljön är hotad och att vi alla har ansvar för att lösa problemen. I (O)möjliga livsstilar diskuteras olika innebörder av ansvarsförskjutningar, från stat till individ, som skett till följd av pågående individualiserings- och globaliseringsprocesser. Vi uppmanas på olika sätt genom massmedier, informationskampanjer och reklam att ändra våra vardagsliv och inte minst vår konsumtion i miljövänlig riktning. Ofta används i dessa sammanhang begrepp som grön eller miljövänlig livsstil, vilka då huvudsakligen förknippas med individuella val och konsumtion.
Boken har en introducerande karaktär och presenterar grundläggande samhällsvetenskapliga begrepp och teorier, men förutsätter inte några förkunskaper om miljöpolitik eller i sociologisk teori. Den lämpar sig för kurser på grundnivå inom olika samhällsvetenskapliga discipliner, samt för studenter på mångvetenskapliga eller naturvetenskapliga utbildningar med intresse för samhällsvetenskapliga perspektiv på miljöfrågor. Vår förhoppning är att boken ska bidra till nya insikter och ett vidgat perspektiv på miljö och livsstil som ger inspiration till fortsatt läsning och diskussion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. (O)möjliga livsstilar
  2. +
  3. Arbete & välfärd - Ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbete & välfärd - Ledning, personal och organi... av Åke Sandberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 960 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna