Barn med funktionsnedsättning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2012-10-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 30 mm
Vikt
692 g
SAB
Vef
ISBN
9789144071879

Barn med funktionsnedsättning

(7 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-10-26
549
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sånär vart tionde barn i vårt land har någon form av funktionsnedsättning som påverkar deras vardag. Funktionsnedsättningar som har sin orsak i nervsystemet beskrivs i denna bok på ett tvärprofessionellt sätt.
Del ett omfattar bland annat barnets och nervsystemets utveckling, habiliteringen, det sociala stödet samt icke-neurogena skador och vanliga sjukdomstillstånd. Del två beskriver rörelsehinder, utvecklingsstörning, neuropsykiatriska tillstånd, återkommande smärta och störningar i språk-, syn- och hörselutveckling. Del tre har sin tyngdpunkt i sjukgymnastik, arbetsterapi, logopedi, special pedagogik och musikterapi.
Författarna är erfarna företrädare för barnmedicin, barnneurologi, habiliteringens olika professioner samt specialiteter som ögon- och öronsjukdomar.
Syftet med boken är att ge ett modernt underlag för undervisningen på högskolans vårdlinjer, men kan också vara ett stöd för allmänläkare som ska följa upp barnen när de blir vuxna. Tack vare ett enkelt språk bör boken också kunna användas av alla dem som har kontakt med barn med funktionsnedsättningar i skolan på barnavårdscentralen, försäkringskassan eller inom socialtjänsten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn med funktionsnedsättning
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 828 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna