Kritiska händelser för lärande i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2012-01-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Stier, Jonas (förf.) / Tryggvason, Marja-Terttu (förf.) / Sandberg, Anette (red.) / Sandström, Margareta (red.)
Dimensioner
223 x 155 x 6 mm
Vikt
160 g
SAB
Eab.01,372
ISBN
9789144071978
Kritiska händelser för lärande i förskolan (häftad)

Kritiska händelser för lärande i förskolan

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-01-04
224
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handlar om både barns och förskollärares lärande och hur de tillsammans men också var för sig upplever och förstår kritiska händelser för lärande i den pedagogiska vardagen. De temaområden som behandlas är lärande, delaktighet, kunskapsutveckling, språkutveckling, interkulturell kommunikation, mångfald och genus.
I boken presenteras och diskuteras "critical-incident"-metoden som används för att analysera förskollärares professionella arbete och kompetens. Författarna ger exempel på upplevelser av kritiska händelser och hur forskningscirklar med fokus på interkulturellt lärande samt genus i förskolan kan fördjupa lärarnas förståelse och kunskap. Dessutom behandlas synen på de retoriska och politiska begreppen lärande och delaktighet.
Barns språkutveckling problematiseras generellt och i synnerhet den komplicerade språkutvecklingssituation som flerspråkiga barn befinner sig i samt hur barns dubbla kulturtillhörighet kan uppmuntras. Boken behandlar dessutom förskollärares beroende av kunskap om interkulturell kommunikation och erbjuder både autentiska exempel på detta och en möjlighet att följa hur några förskollärares lärande ser ut i detta avseende.
De många autentiska exemplen, utvalda av förskollärare från den egna praktiken, gör boken synnerligen användbar i förskollärarutbildningen. Boken riktar sig också till verksamma förskollärare samt till andra intresserade av förskolepedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiska händelser för lärande i förskolan
  2. +
  3. Omgiven av energitjuvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av energitjuvar av Thomas Erikson (häftad).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »