Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2011-05-31
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
260 x 210 x 5 mm
Vikt
190 g
SAB
Fc
ISBN
9789144072425

Veckans ord 4

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-05-31
102
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Veckans ord 4-6 är en av våra mest populära och omtyckta serier. Veckans ord har fräscha illustrationer och ger en systematisk och väl genomtänkt stavningsträning med omväxlande övningar och roliga bilder.
I Veckans ord är orden kapitelvis ordnade i en struktur som underlättar elevernas förståelse för hur ord ska stavas. Veckans ord behandlar de viktigaste stavningsreglerna, tillämpade på högfrekventa ord. Varje del innehåller 360 ord, uppdelade på 30 kapitel med vardera 12 ord.
Övningarna är omväxlande, men alla kapitel följer samma uppläggning. Efter en genomgång av ett eller två kapitel kan eleverna därför arbeta på egen hand med Veckans ord.
Orden i respektive kapitel har alltid något gemensamt. I en regelruta i varje kapitel presenteras den stavningsregel eller de stavningsregler som övas. De lärare som så önskar kan samla hela klassen för genomgång av regeln, som inledning till elevernas fortsatta självständiga arbete med orden.

Veckans ord 4
I Veckans ord 4 behandlas framför allt när konsonanter ska och inte ska dubbeltecknas. Övningarna syftar bland annat till att eleverna ska bli medvetna om ords ursprung (liksom vad som menas med begreppen uppslagsform, böjningsform och släktord), för att sedan kunna ta hjälp av dessa kunskaper när de är osäkra på hur ett ord stavas. - Viktiga generella stavningsregler (som ju bryter mot släktordssambandet i stavningen) behandlas före släktordsregeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Veckans ord 4
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Veckans ord 4. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra stavningshjälp
  Magnus, 2 augusti 2019

  Mycket bra när skolan misslyckas med att lära ut stavning.
  Var har haft utmärkt hjälp att lära vår son stavning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna