Arbeta i projekt : individen, gruppen, ledaren (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2011-05-17
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
243 x 170 x 11 mm
Vikt
400 g
SAB
Qbaaj
ISBN
9789144072753
Arbeta i projekt : individen, gruppen, ledaren (häftad)

Arbeta i projekt : individen, gruppen, ledaren

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-05-17
328
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att arbeta i projekt innebär att arbeta i ett team tillsammans med experter från flera olika kompetensområden. Sammansättningen av professionella olikheter gör att projektarbetsformen kan bemästra de allra svåraste arbetsuppgifterna. Samtidigt bidrar experterna med sina personliga olikheter till projektgruppen. Olika åsikter, värderingar och beteenden kan göra projektarbetsformen konfliktfylld och ineffektiv, framförallt inledningsvis.

Det krävs kunskap om hur gruppen och dess individer relaterar, kommunicerar och arbetar tillsammans, kunskap om projektets process. Processen innefattar dels oss som individer, hur vi tänker, känner och beter oss, våra värderingar och hur vi reagerar på stress. Processen behandlar gruppen, dess relationer, kommunikation och sätt att hantera konflikter samt ledaren, hur vi leder respektive låter oss bli ledda.

Vid sidan av denna process finns projektets innehåll, vad projektet gör. Projektets innehåll innefattar bl.a. utvecklingsmodeller, kravspecifikationer, projektplanering, dokumentation, mötesteknik och alla de verktyg, mallar och handgrepp som hör därtill.

Läroboken består därför av två delar som motsvarar dessa två perspektiv av att arbeta i projekt. Inledningsvis fokuserar läroboken på de lite "mjukare" aspekterna av projektarbetet, projektets process, för att i lärobokens andra del fokusera på projektets innehåll.

Under fliken Extramaterial hittar du nedladdningsbara mallar/checklistor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbeta i projekt : individen, gruppen, ledaren
  2. +
  3. Projektledning upplaga 8

De som köpt den här boken har ofta också köpt Projektledning upplaga 8 av Bo Tonnquist (häftad).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arbeta i projekt : individen, gruppen, ledaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra sammanfattande översiktlig beskrivning för att...
    Oskar G, 12 maj 2013

    Bra sammanfattande översiktlig beskrivning för att skapa lite ordning i tankarna kring projektledning. Bitvis detaljerad och ett bra stöd i arbetet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sven Eklund