Grundläggande geometri : matematikdidaktik för lärare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2011-09-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 175 x 10 mm
Vikt
410 g
SAB
516.0712,Eabte.02
ISBN
9789144072838

Grundläggande geometri : matematikdidaktik för lärare

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-09-20
361
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken beskriver geometrins didaktik och presenterar undervisning som kan ge elever möjligheter att lära sig geometriska begrepp och få kontinuitet i inlärningen, från förskola till årskurs 9.
Lektionsstudier av undervisning i geometri visar att många elever idag saknar såväl grundläggande begrepp som termer för att beskriva dessa. Boken har därför fokus på hur lärare kan hjälpa elever att bygga upp och successivt utveckla geometrins begrepp och funktionella verktyg för problemlösning i skola och vardag. Detta ger elever möjligheter att arbeta med geometri på ett kreativt sätt för att förstå geometriska formler och deras uppbyggnad.
I boken lyfter författaren fram teorier för hur grundläggande geometriundervisning kan byggas upp. Innehållet bygger på såväl ämnesdidaktisk teori för geometriundervisning som erfarenheter av många års utbildning och kompetensutveckling av lärare. De kunskapsområden som lyfts fram i boken bygger på utvärderingar av svenska elevers geometrikunskaper och erfarenheter från skolprojekt om mätning och geometri. Författaren presenterar dessutom förslag på hur elever i olika åldrar kan tillägna sig goda geometrikunskaper.
Till boken hör en webbsida, där kan läsaren ta del av kompletterande material. Aktiveringskoden som finns i boken är en förutsättning för tillgång till webbsidan.
Boken är avsedd för utbildning och kompetensutveckling av lärare som undervisar i matematik på grundskolan, men kan även med behållning läsas av föräldrar och andra som är intresserade av den grundläggande geometrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande geometri : matematikdidaktik för lärare
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grundläggande geometri : matematikdidaktik för lärare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra grundläggande!
    Matilda H, 12 mars 2014

    En bra bok som grundläggande går igenom geometrin på ett varierat sätt med både text och beskrivande bilder! Både geometrin som begrepp, ur ett matematiskt perspektiv samt ur lärarsynpunkt behandlas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Madeleine Löwing