Läran om management : föreställningar i ett organisationssamhälle (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2013-01-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
343 g
SAB
Qba
ISBN
9789144073057

Läran om management : föreställningar i ett organisationssamhälle

Häftad,  Svenska, 2013-01-25
383
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I moderna samhällen spelar organisationer en viktig roll. Stora och små företag, myndigheter och föreningar vill lyckas med vad de företar sig. Då blir det viktigt med management. Management ska bidra till att göra organisationer framgångsrika. Beslut ska grundas på fakta och verksamheten ska bedrivas effektivt och ansvarsfullt.
I den här boken liknas föreställningar om hur management kan och bör bedrivas vid en lära. Liksom i andra läror är utgångspunkten ordning, framförhållning och en viss rätlinjighet; föreställningar som tycks så oemotståndliga att läran numera rekommenderas även för individer. Läran om management är dock dåligt förankrad i praktiken, där management blir en fråga om bedömningar, förhandlingar och kompromisser.
Det finns många förslag till hur "gapet" mellan lära och praktik kan täppas igen. Men att läran om management förblir en lära kan också vara funktionellt, rentav hoppingivande. Även en slarvig och planlös praktik kan leda till framgång. Det gäller både för organisationer och individer.
Boken är oumbärlig läsning för alla som vill sätta sig in i vad manage ment betyder för olika personer och i olika sammanhang. Den rekommenderas särskilt för studenter vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läran om management : föreställningar i ett organisationssamhälle
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Holmblad Brunsson