Ewles & Simnett Hälsoarbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2013-04-05
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anders Schaerström
Dimensioner
220 x 155 x 28 mm
Vikt
632 g
SAB
613.0941,Vnaa
ISBN
9789144073088
Ewles & Simnett Hälsoarbete (häftad)

Ewles & Simnett Hälsoarbete

(6 röster)
Häftad Svenska, 2013-04-05
719
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hälsoarbete är en praktisk handbok som beskriver hälsoarbetets teori och praktik. Bokens första del utforskar begreppen hälsa och hälsofrämjande arbete, diskuterar värderingar och etiska överväganden samt identifierar organisationer och professioner som har en roll i det hälsofrämjande arbetet. Den andra delen behandlar teori och praktik utifrån behov och prioriteringar, evidensbaserat hälsoarbete samt planering och samarbete med andra. I den tredje och sista delen behandlas kompetensutveckling för hälsofrämjande genom kommunikation och undervisning samt stöd till förändring av levnadsvanor och arbete i lokala folkhälsoprojekt.

Denna reviderade upplaga tar upp den senaste utvecklingen inom området. Liksom i tidigare svenska upplagor har informationen om hälsostrategier, omorganisationer och riktlinjer som rör brittiska förhållanden anpassats men också utvidgats till att inkludera information om svenska förhållanden.

Hälsoarbete riktar sig till universitets- och högskolestuderande inom vårdvetenskap, medicin, folkhälsovetenskap och andra närliggande utbildningar samt till dem som arbetar med hälsofrågor för individer och grupper i kommuner och landsting med flera. Texten är en översättning av originaltextens 6:e upplaga och är sakgranskad av Nina Buer, med. dr och verksam som universitetslektor i vårdvetenskap vid Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ewles & Simnett Hälsoarbete
  2. +
  3. Health literacy : teori och praktik i hälsofrämjande arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Health literacy : teori och praktik i hälsofräm... av Karin Ringsberg, Ewy Olander, Per Tillgren (häftad).

Köp båda 2 för 1157 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Angela Scriven