Fysisk aktivitet och folkhälsa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2013-09-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Vnaa,614
ISBN
9789144074825

Fysisk aktivitet och folkhälsa

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-09-30

Slutsåld

Vilka hälsovinster medför fysisk aktivitet? Hur farligt är stillasittande? Vilka åtgärder är effektiva för att främja fysisk aktivitet? Hur når vi ut till olika grupper med rätt budskap och rätt erbjudande? Detta är några av de områden och frågor som Fysisk aktivitet och folkhälsa berör.
Målet med den här boken är att öka läsarens förståelse för hur man kan främja fysisk aktivitet och motverka stillasittande livsstilar. Ambitionen har varit att ta fram den mest heltäckande genomgången av området fysisk aktivitet och folkhälsa i Sverige. Kunskap från många olika områden är nödvändig för att effektivt kunna främja fysisk aktivitet hos olika grupper, i olika sammanhang och på olika nivåer i samhället. Det räcker inte att känna till hälsovinsterna med fysisk aktivitet! Boken integrerar kunskap och erfarenheter från många olika discipliner, inklusive fysiologi, psykologi, epidemiologi, sociologi, medicin, kommunikation, folkhälsovetenskap och politik.
Fysisk aktivitet och folkhälsa vänder sig framförallt till lärare och studenter inom högre utbildning och yrkesgrupper som har folkhälsofrågor på sitt bord, exempelvis sjukgymnaster, arbetsterapeuter och läkare inom primärvården.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fysisk aktivitet och folkhälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd!
    Fanny H., 28 mars 2019

    Denna bok förklarar vad fysisk aktivitet innebär, dess påverkan på hälsan samt tar upp folkhälsoaspekter (påverkan på individ-grupp och samhällsnivå, påverkan på arbetsplatsen och mycket annat) på ett lättläst och överskådligt sätt. Den tar även upp olika mätmetoder rörande fysisk aktivitet samt dess fördelar och nackdelar. Det enda jag anser negativt är att den börjar få några år på nacken vilket gör att en siffrorna i boken inte alltid är "up to date". För mig som är väldigt intresserad ino... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Faskunger