Varför går hon? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2011-08-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Vnamb-c,Dogb
ISBN
9789144074948

Varför går hon?

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-08-23
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Många professionella och andra som möter misshandlade kvinnor frågar sig varför den våldsutsatta stannar kvar med förövaren. I denna bok vänder författarna på frågan och undrar i stället: Varför går hon? Genom teoretiska reflektioner och djupintervjuer med våldsutsatta kvinnor visar författarna på det traumatiska band som knyter kvinnan till den våldsamma mannen. Ett psykologiskt band med flera enskilda trådar som inte enkelt låter sig lösas upp. Författarna lyfter även fram att själva uppbrottet faktiskt består av tre olika processer. Den tillsynes enkla frågan om att lämna eller stanna kvar synliggörs därmed i hela sin komplexitet.
Varför går hon? har utkommit i flera upplagor och blivit en viktig bok på såväl universitets- och högskoleutbildningar som i andra utbildningssammanhang. Boken används också av dem som arbetar på kvinno- och brottofferjourer.
Varför går hon? ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför går hon?
  2. +
  3. Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottspocesser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur går hon? : om att stödja misshandlade kvinn... av Viveka Enander, Carin Holmberg (häftad).

Köp båda 2 för 757 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna