Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Doat
ISBN
9789144075334
Grundläggande psykometri (häftad)

Grundläggande psykometri

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-01-02
339
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grundläggande psykometri Kan levereras innan julafton
Hur vet man att ett test fungerar? Hur vet man att testet mäter tillräckligt noggrant och inte är alltför beroende av dagsformen hos den som testas? Hur vet man att testet verkligen mäter den egenskap man vill mäta hos den testade och att det hjälper till att få rätt person på rätt plats vid rekrytering eller vid uttagning till en utbildning?
Ämnet psykometri är kombinationen av psykologi och statistiska metoder, och ger den teoretiska grunden som möjliggör en urvalsprocess av hög kvalitet. Boken Grundläggande psykometri lär dig hur du konstruerar enskilda testuppgifter (item) och sätter samman dem till ett test. Du får veta hur du bedömer testets noggrannhet vid mätning (reliabilitet) och att testet verkligen mäter rätt sak och kommer till avsedd nytta (validitet). Boken ger dig både en teoretisk grund för testkonstruktion och praktisk vägledning till utveckling och användning av psykologiska test. I sista kapitlet går vi igenom hela kedjan från idé till färdigt test för urval av stridspiloter.
Grundläggande psykometri är skriven för studenter och yrkesverksamma, både testutvecklare och de som behöver använda färdiga test i olika sammanhang, till exempel vid rekrytering och urval.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande psykometri
  2. +
  3. Att testa barn och ungdomar : om testmetoder i psykologiska utredningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att testa barn och ungdomar : om testmetoder i ... av Ann-Charlotte Smedler, Eva Tideman (inbunden).

Köp båda 2 för 828 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »