Gentrifiering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2014-06-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
244 x 160 x 15 mm
Vikt
483 g
SAB
Oabba
ISBN
9789144075600
Gentrifiering (häftad)

Gentrifiering

Häftad Svenska, 2014-06-12
386
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Omfattande gentrifieringsprocesser äger idag rum över hela världen. Genom att studera gentrifiering kan man få en förståelse för mer genomgripande förändringar i det urbana landskapet och, i förlängningen, av samhället i stort. I denna bok betonar forskarna vikten av att analysera den ojämlika fördelning av resurser och makt som gentrifiering drivs av och för med sig. Gentrifering skapar segregation genom en rumslig uppdelning av staden och ska inte förstås som en naturlig eller oundviklig förändring av stadsrummet, utan som intimt sammankopplad med ekonomiska, politiska och kulturella processer i samhället.
I denna antologi presenteras några av världens ledande gentrifieringsforskare. Med ett kritiskt perspektiv lyfter de i sina analyser fram processens ojämlika och orättvisa konsekvenser. Centralt för deras förståelse är att gentrifiering skapar bortträngning - det vill säga den gynnar vissa invånare, på bekostnad av andra som inte har råd att bo kvar i de renoverade och attraktiva områdena när hyrorna skjuter i höjden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gentrifiering
  2. +
  3. Den urbana fronten : en dokumentation av makten över staden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den urbana fronten : en dokumentation av makten... av Katarina Despotovic, Catharina Thörn (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna