C++ direkt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
656
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 35 mm
Vikt
970 g
SAB
Pubbz C++
ISBN
9789144076034
C++ direkt (häftad)

C++ direkt

(15 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-18
720
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna upplaga av C++ direkt är baserad på den standard för C++ som togs fram 2011. Hela C++ beskrivs i boken - från de allra enklaste ting till de mest avancerade konstruktionerna. Även det bibliotek med generiska standardklasser och standardalgoritmer som ingår i standarden beskrivs utförligt.

Boken följer den enkla principen: Programmera i C++ direkt! Den förutsätter inte att man tidigare kan C eller något annat programspråk.
C++ direkt vänder sig både till nybörjare i inledande kurser i programmeringsteknik och till läsare med tidigare programmeringserfarenhet.
C++ direkt

är lättläst och pedagogisk
beskriver även avancerade konstruktioner i C++
behandlar nya konstruktioner från den standard som togs fram 2011
använder de generiska standardklasserna som en naturlig del av språket
behandlar objektorienterad programutveckling
diskuterar datastrukturer och algoritmer
innehåller en mängd exempel och övningar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. C++ direkt
 2. +
 3. Python från början

De som köpt den här boken har ofta också köpt Python från början av Jan Skansholm (häftad).

Köp båda 2 för 1234 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av C++ direkt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Från noll till habil programmering i C++
  Anna, 1 augusti 2021

  Skansholm vet hur man lär ut programmering. Här är allt jag behöver - sammanhang och detaljer. Teori och praktik. Tjock bok som har mycket givande innehåll.

 2. Nej tack!
  Jesper, 29 november 2019

  Jag har tidigare erfarenhet av programmering i Java och fann trots det boken svår att förstå. Hade jag varit nybörjare inom programmering så hade det nog varit omöjligt. Kapitlen är tråkigt skrivna och det är svårt att hänga med. Övningsuppgifterna är helt okej, men även där känns de väldigt trista och enformiga.

 3. Ej lämplig för nybörjare
  Bokgranskare på OffCircle AB (Göteborg), 16 september 2019

  Som del av en omfattande granskning av programmeringsböcker för gymnasiet har vi läst denna bok.
  C++ direkt är det hittills bästa försöket att skriva en omfattande bok på svenska om språket C++. Men den innehåller fel, och dess uppbyggnad är ostrukturerad.
  Det absolut värsta är att de grundläggande byggstenar som finns i C++ inte presenteras på ett korrekt sätt. Begreppet "uttryck" ("expression" på engelska) nämns inte alls i boken. Begreppet "sats" ("statement" på engelska) nämns b... Läs hela recensionen

 4. Bra överlag!
  Ellinor, 26 juni 2019

  För någon som lär sig programmera första gången kan boken ibland göra lite långa hopp i kunskapsnivån annars känns det lätt att lära sig, bra exempelkod i boken.

 5. Bra författare!
  Programmerarn, 10 mars 2017

  Boken är riktigt bra!
  Rekommenderar författaren och även hans andra bok om språket c!
  Ser fram emot Java med Skansholm!

 6. Bra bok men...
  Martin, 2 november 2016

  jag tycker inte den fungerar bra för den absoluta nybörjaren och inte heller för den som inte gillar att lära sig kodning till matematiska beräkningar vilket det är mycket av. Jag har bara börjat och jag antar att det är det bästa sättet att lära ut C++ men man kan ju ha det i åtanke när man köper boken. Om man vill ha roligare exempel ska man nog börja med ett annan bok/språk.

  Jag köpte denna eftersom jag är intresserad av spelprogrammering och jag var medveten om att den förmodlige... Läs hela recensionen

 7. C++ direkt
  Nor Solkrin, 11 maj 2016

  Mycket bra bok, snabb leverans inom Sverige, bra kvalité, inga skador eller repor. Rekommenderar denna försäljare. Allt super bra bra bra

 8. Lärorik!
  DSV-student, 27 oktober 2014

  Bra bok, mycket lärorik och smidig. Dock diverse stavfel och syftningsfel, men det är inte hela världen, innehållet är så pass bra att man kan ha överseende.

 9. Boken är skriven på ett väldigt enkelt och pedagogiskt...
  Kim Pesola, 25 november 2013

  Boken är skriven på ett väldigt enkelt och pedagogiskt sätt som ger nybörjare en god möjlighet att komma in programmeringstänket och lära sig kommandona. I princip alla delar av C++-språket behandlas så även en lite mer erfaren programmerare kan få ut någonting av boken.

  Övningsuppgifter finns det gott om och på Jans hemsida (som det finns länk till i boken) finns lösningar till samtliga problem, vilket var väldigt hjälpsamt.

  Mitt enda klagomål (och ett stort sådant) är språ... Läs hela recensionen

 10. Bra introduktion till C++
  PL, 26 mars 2012

  En bra bok som tar upp det mesta inom C++ och som i denna reviderade upplaga även innehåller den nya standarden från 2011.

  Det är en ren C++ bok, med det menar jag att bara C++ och dess standardbibliotek tas upp, det finns till exempel inga avsnitt om hur man gör en GUI eftersom detta inte ingår i något standardbibliotek i C++.

  Boken är nog inte för den totala nybörjaren i programmering eftersom den är relativt kortfattig i sina förklaringar men eftersom boken är på svenska ... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jan Skansholm