Grundläggande linjär algebra (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-08-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
1160 g
SAB
Tche
ISBN
9789144076058

Grundläggande linjär algebra

(14 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-08-19
493
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken behandlar de grundläggande momenten inom linjär algebra: ekvationssystem, matris- och vektorräkning samt koordinatbegrepp med geometriska tillämpningar. Den ger även en introduktion till det generaliserade vektorbegreppet och linjära avbildningar. Framställningssättet är konkret och upplägget explorativt och till stor del problembaserat. En målsättning är att från första början sätta in de presenterade begreppen i ett sammanhang. Övningsuppgifterna presenteras löpande i texten och uppmuntrar till reflektion över materialet.
Boken avser att ge såväl grundläggande kunskaper i linjär algebra som en introduktion till matematikämnet som sådant. Meningen är att den ska kunna fungera som en överbryggning mellan gymnasieskolans och högskolans matematik och minska de problem som ofta uppstår vid övergången mellan skolformerna.
Boken vänder sig till studenter som läser någon av de första kurserna i linjär algebra, framför allt på de teknikinriktade högskoleutbildningarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundläggande linjär algebra
 2. +
 3. Byggnadsvård : fönster och dörrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : fönster och dörrar av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Grundläggande linjär algebra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa matteboken jag nånsin läst
  Tilda, 10 december 2022

  Fick mig att helt tänka om matte som ämne och hjälpte mig väldigt mycket!! Borde användas i grundskolan! Verkligen läsvärd.

 2. Fantastisk
  Kristian, 29 oktober 2014

  Denna bok introducerar en till linjär algebra på ett mycket pedagogiskt sätt. Hillevi har verkligen anpassat upplägget till de som är helt nya till denna del av matematiken. Läser man varje sektion noggrant, med tålamod samt gör "testuppgifterna" som kommer efter varje liten textsnutt så går inlärningen galant. Man får en jättebra grund att stå på om man verkligen förstår varje kapitel. Om jag skulle rekommendera en bok om linjär algebra så blir det definitivt denna; inget snack om saken. Det... Läs hela recensionen

 3. Väldigt pedagogisk och det är lätt att förstå och lära...
  Johanna, 18 september 2013

  Väldigt pedagogisk och det är lätt att förstå och lära sig! Den har bra övergångar som gör att man har väldigt lätt för att förstå hur en del saker hänger ihop.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hillevi Gavel