Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 13 mm
Vikt
326 g
SAB
Fct
ISBN
9789144076256

Svenska som andraspråk på språkvetenskaplig grund

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-08-07
351
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För ett stort antal elever i ungdoms- och vuxenutbildning gäller det att ta sig an den komplexa uppgiften att både utveckla kunskaper i olika ämnen och att erövra ett helt nytt språk: svenska. Språktillägnandet behöver understödjas på allra bästa sätt för att nå en nivå som kan möta de höga språkliga krav som ställs inom utbildning, yrkesliv och samhälle. Detta ställer i sin tur stora krav på andraspråksundervisningen. Att lärare har gedigna kunskaper om hur det går till att lära sig ett nytt språk är därför viktigare än någonsin.
Andraspråksfältet är stort och kan vara svårt att navigera i när tiden för kompetensutveckling och fördjupning är begränsad. Den här boken är tänkt att fungera som en brygga mellan andraspråksforskning och lärares undervisning i svenska som ett andraspråk. Syftet är att ge möjlighet till en språkvetenskapligt underbyggd undervisning: Hur inverkar till exempel modersmålet på inlärningen av ett nytt språk? På vilket sätt kan lärare stärka språkutvecklingen? Vad stöds egentligen av forskningen och vad är myt?
Författaren presenterar olika språkinlärningsteorier utifrån ett svenskt utbildningsperspektiv och diskuterar hur teorier och forskningsrön kan komma undervisningen till nytta - både på makronivå med organisationen i fokus och på mikronivå utifrån det enskilda klassrummet och lärares arbete där.
Svenska som andraspråk på språkvetenskaplig grund vänder sig främst till sva-lärare, sfi-lärare och modersmålslärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska som andraspråk på språkvetenskaplig grund
  2. +
  3. Flerspråkiga elever : effektiv undervisning i en utmanande tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flerspråkiga elever : effektiv undervisning i e... av Jim Cummins (häftad).

Köp båda 2 för 735 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska som andraspråk på språkvetenskaplig grund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och givande!
    Eva Eva Lysebring, 23 oktober 2023

    Boken är bra uppbyggd, lättläst och med relevanta kunskaper för kursen. Författaren skriver utifrån ett verklighetspespektiv, vilket är lätt att ta till sig. En väl värd investering för framtiden!

Visa alla 1 recensioner