Socialgerontologi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2013-01-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 22 mm
Vikt
608 g
SAB
Ohfe,Vs
ISBN
9789144076560
Socialgerontologi (häftad)

Socialgerontologi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-01-11
440
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialgerontologi Kan levereras innan julafton
Denna antologi var den första i sitt slag på svenska när den kom ut i sin första upplaga 2002. Den fyllde då ett efterfrågat behov av en grundbok inom området. Sedan dess har flera böcker med olika fokus getts ut, men Socialgerontologi har behållit sin position som ett standardverk. När antologin nu finns i en ny upplaga är den i stort sett sig lik, men givetvis med uppdaterad information. Socialgerontologi handlar om de äldres situation i samhället och hur individuella egenskaper och social miljö tillsammans påverkar den förändringsprocess som åldrandet utgör. Det betyder att social gerontologi är en tvärvetenskap som har en bred kontaktyta mot många ämnesområden: sociologi, psykologi, vårdvetenskap, social omsorg, historia, antropologi, etnologi, ekonomi m.m. Socialgerontologi riktar sig främst till högskolestuderande inom samhälls- och beteendevetenskap, socialt arbete, social omsorg och vård, liksom till yrkesverksamma inom fältet, men kan säkert vara värdefull även för den intresserade allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Socialgerontologi
 2. +
 3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 689 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Socialgerontologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samhällssituation för de äldre
  Susann Williams, 1 mars 2014

  Boken tar upp diskuterar, belyser många väsentliga delar av den äldre människans förhållande till samhället. vilket sätt den äldres situation kan komma att förändras då de äldre blir "äldre-äldre" och hur detta kommer att påverka samhället och dess ekonomi m m. diskussioner förs om de äldre invandrarna och hur deras situation kan komma att hanteras vid behov av särskilt boende.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Andersson

 • Lönsammare butik

  Eva Cohen, Lars Andersson, Örne Kjellström, Roger Eijvergård

  Hur förbättrar vi butikens lönsamhet? Det är en fråga som butikschefer och butiksanställda brottas med dagligen. Det självklara svaret är ju att sälja mer, men problemet är att då ökar ofta även kostnaderna. Därför har många managementmodeller gåt...

 • Nya vägar i vårdetiken

  Gunilla Silfverberg, Rebecka Andersen, Lars Andersson, Mats J Hansson, Henrik Lerner

  Vårdetik är ett av de största och mest vitala ämnena inom den tillämpade etiken. I denna antologi bearbetas olika vårdetiska frågor, som till exempel utsatthet i migrationens spår, människors möte med ny teknik i vården och djur som medarbetare i ...