Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2016-05-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
379 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789144076942
Global folkhälsa : om livsvillkor, sjukdomar och social rättvisa (häftad)

Global folkhälsa : om livsvillkor, sjukdomar och social rättvisa

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-05-24
387
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Aldrig i mänsklighetens historia har jordens befolkning haft det så bra som de har det nu. Världens rikedomar är större än de någonsin tidigare varit, och i takt med det ökade välståndet blir världens invånare överlag allt friskare och allt äldre.
Samtidigt har de generella välfärds- och hälsoökningarna inte kommit alla till del. En person som idag föds i USA förväntas tjäna 100 gånger mer under sin livstid än en samtida person i Zambia, samtidigt som en genomsnittlig japan förväntas leva 38 år längre än en sierra leonian. Ett stort problem är således att den globala hälsoförbättringen de senaste decennierna har varit djupt ojämlik.
Syftet med denna bok är att redogöra för de globala folkhälsoproblem som idag utgör den största bördan för mänskligheten, liksom för de övergripande globala faktorer som har en påverkan på olika befolkningars hälsa. Boken syftar även till att presentera en begreppslig ram för folkhälsoområdet, och den diskuterar ett antal etiska aspekter rörande den globala hälsosituationen och dess olika orsaker. Den argumenterar slutligen för att det globala samfundet bör ta ett större ansvar för att åtgärda nuvarande problem och skapa en hållbar förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Global folkhälsa : om livsvillkor, sjukdomar och social rättvisa
  2. +
  3. Du sköna nya vård : friska vinnare och sjuka förlorare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du sköna nya vård : friska vinnare och sjuka fö... av Anna Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Folkhälsoarbetets etik

    Bengt Brülde, Angus Dawson, Christian Munthe, Karl Persson, Per-Anders Tengland

    Denna bok handlar om de etiska problem som kan uppstå i samband med folkhälsoarbete och om hur de bör hanteras. Dessa problem är huvudsakligen av tre slag. Det första problemet handlar om folkhälsoarbetets yttersta mål, både om vad man ska försöka...