Aspergers syndrom - och sedan? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
2011-08-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
199 x 143 x 4 mm
Vikt
80 g
SAB
Vlada
ISBN
9789144077246
Aspergers syndrom - och sedan? (häftad)

Aspergers syndrom - och sedan?

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2011-08-04

Slutsåld

Gunilla Gerland har på ett fåtal sidor lyckats få med det viktigaste som en ung människa med Aspergers syndrom behöver veta om sitt funktionshinder. Av största vikt är att såväl styrkor som svårigheter beskrivs.
Boken tar också upp för unga människor näraliggande områden som parbildning, barn, arbete, boende och körkort. Gunilla Gerland ger konkreta och väl genomtänkta råd.
Författaren för ett viktigt resonemang om människosyn, som alla borde läsa. Ordet normal används inte eftersom det lätt skapar värderingar. Människor med Aspergers syndrom är inte onormala utan neurologiskt atypiska (ovanliga), människor utan funktionshindret är då inte normala utan neurotypiska.
Boken är i första hand skriven för ungdomar och unga vuxna som själva fått diagnosen Aspergers syndrom men såväl anhöriga som personal av alla kategorier har behållning av den, ja faktiskt alla som är intresserade av människor och människors villkor.
Christina Lögdahl
Verksamhetschef Neuropsykiatriskt Centrum Sörmland
Leg psykolog, specialist i klinisk psykologi
Aspergers syndrom - och sedan? ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunilla Gerland